Bennett dobil sprint velikih

Bennett dobil sprint velikih
24.02.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Tadej Pogačar je po pričakovanjih v 4. etapi dirke UAE Tour obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Sprint je dobil Sam Bennett.

Na dirki po Združenih Arabskih Emiratih, uradno ime je UAE Tour je bila na sporedu ravninska etapa. Start in cilj je gostil Al Marjan Island. Etapa je bila dolga 204 kilometre, a tudi bolj ali manj ravninska.

Potem, ko smo v prvi etapi videli dramo v vožnji na veter, naslednji dan je bil na vrsti posamični kronometer, včeraj pa ciljni vzpon je bil zdaj čas za tisto klasično, mirnejšo etapo. Čas za razkazovanje “bogastva”, pa tudi puščave. Tadej Pogačar je etapo začel v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku, ob sebi pa ima tako močno ekipo, da večjih skrbi ni imel.

Prvi leteči cilj je dobil mladi David Dekker iz Jumbo Visme. Nekaj več drame je bilo, ko je zapihal veter s strani in so to želeli izkoristiti kolesarji moštev Ineos, Deceuninck Quick Step in Bora Hansgrohe. A pri tem niso bili uspešni. Pobeg dneva je uspel Olivierju le Gacu in Francoisu Bidardu. Njunega poskusa je bilo konec 28 kilometrov pred ciljem. Glavnina pa v nadaljevanju še kar nekaj časa ni pospešila.

Potem pa se je vendarle začel boj za pozicije. Predvsem člani moštva UAE Team Emirates so imeli vse pod nadzorom, tako da so Pogačarja vseskozi vozili v ospredju. Po krožišču znotraj treh kilometrov se je v ospredje prebil Roger Kluge, ki je pripravljal teren za Caleba Ewana. A blizu je bil tudi vlak Deceuninck Quick Stepa. Sledila je velika borba za pozicije. Vmešali so se tudi kolesarji Bore in DSM, a Bennett je vse znal izkoristiti.

Prepričljivo in zasluženo je dobil sprint, tako da se je veselil 50. zmage med profesionalnimi kolesarji. Najbolj pa se mu je približal David Dekker. 23-letni novinec med elito je bil tako še drugič na tej dirki drugi, saj je v prvi etapi zaostal samo za Van der Poelom. Tretje mesto je tokrat pripadlo Calebu Ewanu. Elia Viviani je bil četrti, sledili so Matteo Moschetti, Pascal Ackermann, Phil Bauhaus, Giacomo Nizzolo in Fernando Gaviria.

Tadej Pogačar je bil 20., Luka Mezgec 91., Jan Polanc pa 98. Pogačar je v skupnem seštevku ohranil 43 sekund prednosti pred Adamom Yatesom in 1:03 pred Jaoom Almeido. Jutri je na sporedu še druga in obenem zadnja etapa s ciljnim vzponom. Tokrat se bodo kolesarji podali na Jebel Jais. Gre za 21,5 km dolg klanec s 5,4-odstotnim povprečnim naklonom. Cilj bo na 1489 metrih nadmorske višine. Sicer pa gre za zelo enakomeren vzpon.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ