Bennett dobil težak šprint na otoku Re, Pogačar in Roglič v glavnini

Bennett dobil težak šprint na otoku Re, Pogačar in Roglič v glavnini
08.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Kolesarji so opravili s povsem ravninsko etapo po prvem dnevu premora na dirki po Franciji, kljub vetru pa do razlik v skupnem seštevku ni prišlo. Prvo etapno zmago na Touru je dobil Sam Bennett.

Zaradi napovedanega vetra je bilo v glavnini precej nervoze, hitrost pa v prvem delu etape zelo visoka. Napetost je botrovala precej padcem, v enem od njih je bil ujet tudi Tadej Pogačar, ki pa se na srečo ni huje poškodoval, s pomočjo ekipnih kolegov pa je uspel nazaj ujeti glavnino.

Največ nervoze je bilo zaradi vetra na mostu do otoka Re, a sunki s strani niso bili dovolj močni, da bi se glavnina raztrgala na več delov. V zadnjih 30 kilometrih je bilo precej krožišč, ki so oteževale delo ekipam, a naposled do razlik v skupnem seštevku ni prišlo in Primož Roglič je ohranil rumeno majico, Pogačar pa svoj položaj v skupnem seštevku.

V šprintu je nekaj časa zelo dobro kazalo Luki Mezgecu, ki je bil do dobrega kilometra pred ciljno črto še v dobrem položaju za Samom Bennettom, nato pa ga je Peter Sagan stisnil ob ogrado in Mezgec je odnehal.

V zadnjem kilometru je veter pihal v prsa kolesarjem, zato so bile hitrosti nekoliko nižje, Bennett pa je za svojo prvo zmago na Touru uspel izkoristiti dobro ekipno delo in premagati Caleba Ewana in Petra Sagana, ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

Bennetta so v cilju premagale solze: »Tako dolgo sem sanjal o tej zmagi, da enostavno ne morem zbrati občutkov, lahko se le zahvalim družini in ekipi za vso pomoč. V zaključku sem pozabil suniti kolo proti ciljni črti, za trenutek sem že mislil, da me je Ewan prehitel, ampak na koncu mi je uspelo, neverjetno je.« Z zmago je Bennett spet oblekel zeleno majico najboljšega po točkah na Touru. 

Ravninsko etapo so torej slovenski kolesarji preživeli brez posebnosti, jutri pa kolesarje na Touru čaka še ena večinoma ravna etapa, v kateri bodo priložnost spet bržkone dobili šprinterji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ