Bergamont Grandurance CX 6.0

Bergamont Grandurance CX 6.0
06.02.2019 AVTOR: Vladimir Pakrac, foto: Tit Košir

No, pa sem le klonil. Čistokrvnega gorskega kolesarja jim je uspelo posaditi na kolo z zakrivljenim krmilom. Uspelo jim je s primerkom kolesa, ki briše meje med gorskim in cestnim kolesarjenjem.

Naj začnem kar z opisom celostne kolesarske izkušnje. Oprijeta kolesarska majica, široke hlače, čelada z vizirjem, sprinterska očala in ploska pedala. Razen tega, da se stavek rima, moram priznati, da se na kolesu že dolgo nisem počutil takšnega frajerja. Že po nekaj sto odpeljanih cestnih metrih sem s strani nasproti vozečih cestnokolesarskih kompanjonov žel pozdrave (ki jih na “gorcu” sicer ne) in radovedne poglede. Že res, da sem se v javnost odpravil oblečen mimo vseh kolesarskih modnih predpisov, a resnica je tudi, da sem sedel na atraktivno oblikovanemu Bergamontu Grandurance.

Kombinacija črnega matiranega okvirja s pisanimi karbonskimi vilicami deluje, kot bi kolo sredi Berlina izpulili iz rok najbolj kul hipsterju in nanj namestili resne kolesarske komponente. Kolo je tudi mene očaralo na prvi pogled. Še bolj pa me je navdušila prva v

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ