Bernal o Rogliču kot najmočnejšem nasprotniku

Bernal o Rogliču kot najmočnejšem nasprotniku
10.02.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Je fant, ki si je prislužil spoštovanje celotne karavane," je o Primožu Rogliču dejal Egan Bernal, aktualni zmagovalec dirke po Franciji.

"Je številka ena na lestvici UCI. Dobil je dirko po Španiji in bil tretji na dirki po Italiji. Je zelo dober v vožnji na čas, odličen je na vzponih in je nadvse konstanten."
Egan Bernal o Primožu Rogliču

Egan Bernal bo v teh dneh nastopal na dirki po Kolumbiji. Seveda se je najprej predstavil množici strastnih navijačev na predstavitvi kolesarjev in ekip. Odgovarjal pa je tudi na vprašanja medijev. Bernal je aktualni zmagovalec dirke po Franciji, letos pa se na Touru obeta zares izjemna konkurenca.

Med resnejše kandidate za najvišja mesta pa vsekakor spada tudi Primož Roglič. To je zdaj priznal tudi Bernal. "Je številka ena na lestvici UCI. Dobil je dirko po Španiji in bil tretji na dirki po Italiji. Je zelo dober v vožnji na čas, odličen je na vzponih in je nadvse konstanten," je o Rogliču dejal Egan Bernal. Kolumbijec je že razkril, da bo letos vse moči usmeril v pripravo na dirko po Franciji, kjer želi braniti rumeno majico:


"Marsikaj se lahko zgodi. Ampak, po mojem mnenju je Roglič tisti, ki bo najmočnejši."
Egan Bernal o Primožu Rogliču

"Seveda ne smeš nikogar odpisati. Lani je Alaphilippe skorajda dobil Tour, pa ga nihče ni imel za favorita. Marsikaj se lahko zgodi. Ampak, po mojem mnenju je Roglič tisti, ki bo najmočnejši." Seveda pa se mnogi veselijo spremljanja izjemnega dvoboja ekip Ineos/Jumbo Visma. Obe ekipi bosta na Touru računali na tri najmočnejše kolesarje. Pri Ineosu bodo to Chris Froome, Bernal in Geraint Thomas. Pri Jumbu Vismi pa poleg Rogliča še Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin.

"To bo zanimivo. Prava bitka bo. Vsako leto so na Touru manjše razlike, saj je vse več odličnih kolesarjev, ki pridejo vrhunsko pripravljeni. Letos bo to z Jumbom odlična stvar za Tour," je še dejal Bernal, ki je še izpostail, da se pri Dumoulinu zaenkrat še ne ve, kako dober bo lahko, potem ko je moral večji del lanske sezone zaradi poškodbe, ki jo je staknil na Giru izpustiti.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ