Bernal po nedeljski etapi: »Na zadnjem vzponu sem zelo užival«

Bernal po nedeljski etapi: »Na zadnjem vzponu sem zelo užival«
07.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Egan Bernal iz dneva v dan na kolesu izgleda vse bolje in potrjuje, da bo ob Tadeju Pogačarju glavni tekmec Primoža Rogliča za rumeno majico. V prvih devetih etapah ni izgledal suveren, a za Rogličem zaostaja le 21 sekund.

Od odstopa na Dauphineju in prvih etap Toura dalje se zdi, da Egan Bernal ni v pravi formi, kar nekajkrat je na vzponih izgledal povsem na limitu, a so se pri Jumbo Vismi v prvem tednu odločili za defenzivno taktiko in Bernala niso napadali, čeprav je vsaj navzven delovalo, da bi mu Roglič lahko odščipnil nekaj sekund.

V Pirenejih pa je Kolumbijec začel dobivati lansko šampionsko podobo, že v soboto je dirkal dobro, v nedeljo pa je bil povsem prepričljiv in v zaključku ostal ob Pogačarju in Rogliču. Izgubil je sicer 11 sekund proti Rogliču, skupno pa 21, a vse zaradi bonifikacijskih sekund, na cesti ga Zasavec še ni pustil za seboj.

»Za nami je še en dober dan, ne gre le za čas, ki ga pridobiš ali izgubiš. Počutil sem se dobro, precej bolje kot včeraj, vesel sem, ker sem na zadnjem vzponu spet zelo užival na kolesu. Bil je težak, strm in kratek vzpon, na kakršnem hitro pride do velikih razlik. Dirkal sem dobro in to mi bo zagotovo dalo samozavest za nadaljevanje dirke,« je bil v izjavi po etapi zadovoljen Bernal.

Kolumbijec je še enkrat potrdil, da so v Ineosu osredotočeni na trojček težkih gorskih etap v zadnjem tednu, kjer se bo dirka odločala, nato pa je povedal še nekaj besed o Rogliču: »Je zelo inteligenten kolesar, prepričan sem, da se je veliko naučil od lanskih dveh tritedenskih dirk. Lani je napadal na polno, letos pa dirka drugače, bolj preudarno. A na koncu se osredotočam le nase, poizkusil bom vsak dan odpeljati najbolje, kar lahko, bomo videli, kam me bo to pripeljalo.«

Bernal je v skupnem seštevku na drugem mestu, za Rogličem zaostaja 21 sekund in tudi nosi belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ