Bernal pred kraljevsko etapo zapušča Tour

Bernal pred kraljevsko etapo zapušča Tour
16.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Kolumbijec Egan Bernal se je pred 17. etapo dirke po Franciji odločil, da ne bo štartal in se bo raje posvetil okrevanju po poškodbi hrbta. V nedeljo je ostal brez možnosti za boj za rumeno majico.

Foto: Ineos Grenadiers

Bernal je imel že na Dauphineju težave s hrbtom, a je nato v prvem tednu Toura dejal, da se počuti iz dneva v dan bolje in da ga hrbet ne ovira več tako zelo, da se ne bi moral podati v boj za zmago. Kaj je bil razlog nedeljskega kolapsa, ve najbrž samo Bernal, dejstvo pa je, da je v nedeljo izpadel iz boja za skupno zmago, kar je bil njegov glavni cilj sezone.

Včeraj je etapo končal v ozadju, ni sledil skupini s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, po etapi pa je v pogovoru za španski AS povedal: »Trenutno sem v res slabem stanju, bolečine iz hrbta so se mi razširile še na koleno in bojim se, da se v takšnem stanju ne bom mogel potegovati niti za etapne zmage, predvsem v jutrišnji kraljevski etapi, na katero sem ciljal.«

Bernalove besede so bile očitno napoved odstopa, ki so ga pri Ineosu potrdili danes zjutraj na svoji spletni strani. Cilj ekipe Davida Brailsforda ostaja etapna zmaga, včeraj je bil Richard Carapaz blizu, očitno pa v lovu nanjo ne bodo mogli računati na pomoč Bernala, ki odhaja domov.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ