Bernal se je vrnil v Evropo, sezono začenja v Valencii

Bernal se je vrnil v Evropo, sezono začenja v Valencii
28.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Egan Bernal se je iz Kolumbije vrnil v Evropo, kjer bo opravil zaključni del priprav pred začetkom sezone na Valenciani naslednji teden. Bernala smo nazadnje videli na dirki, ko je zaradi poškodbe predčasno končal Tour.

Kolumbijski šampion Egan Bernal bi moral biti lani glavni tekmec Primoža Rogliča na dirki po Franciji, a celo leto ni ujel prave forme. Na začetku Toura se je že zdelo, da se njegova krivulja obrača navzgor, nato pa je presenetljivo povsem popustil in odstopil z rumene pentlje zaradi poškodbe hrbta.

Po temeljitih pregledih je odkril, da je vzrok bolečin v različno dolgih nogah, težave je poizkušal omiliti s terapijo in veliko časa je posvetil položaju na kolesu. Tri mesece po Touru je prvič lahko treniral brez bolečin, v zadnjem obdobju treninga v Kolumbiji pa je že dvignil intenzivnost priprav, tako da se počasi bliža tekmovalni formi.

V tem tednu je Bernal objavil prve slike s treningov v Monacu, kjer je njegova evropska baza. Glavni cilj sezone 2021 bo dirka po Franciji, a še vedno računa tudi na nastop na Giru: »Osredotočen sem na to, da bom na štartu dirke po Italiji, zelo si želim nastopa tam. Ne vem, če bom že dovolj dober, da bom kapetan ekipe, morda bom pomagal komu, ki bo v boljši formi, vsekakor pa si želim nastopiti v Italiji, če bodo okoliščine to dovoljevale in bo moje okrevanje potekalo po načrtih.« Giro bi lahko izkoristil za dvig forme pred dirko po Franciji, podčrtane ima tudi olimpijske igre.

Bernal je imel kar štiri mesece dolg tekmovalni premor, zato bo sezono začel že naslednji teden v Valencii, kjer kljub nizu odpovedi dirk v Evropi zaradi koronavirusa še vedno vztrajajo pri izvedbi etapne dirke. »Sem zelo motiviran, predolgo nisem dirkal in komaj čakam, da bom spet na štartu, pa čeprav ne bom v optimalni formi,« pravi Bernal, ki naj bi imel v Španiji ob sebi še Taa Geoghegan Harta in Filippa Ganno, končno postavo ekipe pa bodo pri Ineosu sporočili naslednji teden.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ