BestiaNera je impresivno cestno kolo z majhno pomočjo električnega motorja

BestiaNera je impresivno cestno kolo z majhno pomočjo električnega motorja
07.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ni presenetljivo, da eno najbolj drznih in zanimivih električnih koles na trgu prihaja iz rok Italijanov. BestiaNera Sport vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.
Večino električnih koles so razvili za potrebe vsakodnevnega prevažanja iz točke A v točko B, hkrati pa je potrebno priznati, da ne izgledajo ravno atraktivno. BestiaNera pa je vse, kar običajna električna kolesa niso - atraktivno, učinkovito, lepo in roko na srce precej neuporabno kolo.

Izdeluje ga italijansko podjetje ToRed Bikes, njegov glavni dizajner pa je Romolo Stanco. BestiaNera je italijansko mitsko bitje, nekakšna pošast, kar se odraža tudi pri dizajnu kolesa - krmilo je oblikovano v obliki rogov! Hkrati pa gre tudi za eno najlažjih električnih koles na tržišču, saj tehta le 9.8 kilograma.

Kolo je podobno tistim, ki jih tekmovalci uporabljajo na dirkališču. Karbonski okvir dopolnjuje prednji obroč s tremi naperami v obliki rezil in poln zadnji obroč. V njegovem pestu se skrivata litijeva baterija z močjo 160 Wh in motor, ki lahko proizvede 250 vatov moči.

Baterija naj bi zadostovala za nekje do 30 kilometrov vožnje, odvisno od moči asistence električnega motorja, ki jo nastavimo preko aplikacije na pametnem telefonu. Sistem zaviranja na zadnjem obroču hkrati ob zaviranju shranjuje energijo in jo pretvarja v električno ter tako sproti polni baterijo, za zaviranje na prednjem obroču pa poskrbijo SRAM-ovi hidravlični diski.

Če je v imenu kolesa pošast, pa je pošastna tudi njegova cena. Stane le stotaka manj od 10 000 evrov, za kar si lahko privoščite že zelo soliden avtomobil. Na voljo je tudi nekoliko cenejša Urban verzija in pa verzija kolesa za dirkališče, ki nima vgrajenega električnega motorja.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ