Bi Armstrong lahko bil ravno tako dober tudi brez dopinga? Wiggins o Lanceu: Ti baraba lažniva!

Bi Armstrong lahko bil ravno tako dober tudi brez dopinga? Wiggins o Lanceu: Ti baraba lažniva!
24.01.2013 AVTOR: D. Z.
"Armstrong bi dosegel isti nivo pripravljenosti tudi brez dopinga. Zaradi njegove nadarjenosti, ki je bila daleč največja v primerjavi s konkurenco," je dejal Michele Ferrari, zloglasni italijanski zdravnik.
O Micheleju Ferrariju se pogosto govori. V preteklosti je pripravljal številne vrhunske kolesarje, po poročilu Usade sodeč, na nedovoljen način. Med njegovimi pacienti je bil tudi Lance Armstrong in po priznanju Teksačana se je oglasil tudi Ferrari. "Mislim, da se Lance moti. Športniki in mediji precenjujejo učinke prepovedanih substanc, še posebej potem, ko primerjajo rezultate s tistimi, ki naj bi se teh posluževali," je zapisal Michele Ferrari.

Odzval se je tudi na obtožbe, da je kolesarjem svetoval, naj jemljejo testosteron, ki naj bi jim pomagal pri regeneraciji: "Količina, ki bi jo dobili na ta način, je zanemarljiva in zagotovo ne bi imela nobenega učinka na športnikovo pripravljenost ali regeneracijo. V Armstrongovem primeru je po bolezni mogoče, da je to celo poslabšalo njegove sposobnosti." Ferrari se je obregnil tudi ob jemanje nedovoljenega eritropoetina in prakticiranje transfuzij.

"EPO in avtotransfuzije v mikro-količinah, o katerih so govorili Armstrongovi klubski kolegi, pripomorejo k 3-6 odstotnemu izboljšanju sposobnosti. Podobno bi lahko dosegli s pravilnim treningom na visoki nadmorski višini," je še dejal Ferrari in zaključil: "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu. Tudi zaradi njegove nadarjenosti, ki je bila precej večja od ostalih konkurentov v njegovi dobi."

Wiggins: Ti prasev lažnivi
Bradley Wiggins si je kljub drugačnim obljubam vendarle ogledal intervju med Oprah WInfrey in Lanceom Armstrongom, v katerem je Teksačan priznal jemanje nedovoljenih poživil. Priznal je, da si je intervju ogledal v družbi svojega sedem let starega sina. Priznal je, da ga je vse skupaj zelo razjezilo:

»Če sem pošten. To je bilo kar težko gledati. Žena ni mogla. Raje je odšla iz sobe. Kakšen prekleti kreten. Počutil sem se tako kot najbrž večina ljudi, ki je to gledala. « Wiggins je izpostavil tudi Armstrongove besede, ko je dejal, da mu je bilo najtežje, ko je moral vse skupaj pojasniti svojemu sinu.

»To je bilo težko. Potem sem moral svojemu sinu povedati, da je ta mož dobil isto dirko, ko jaz. A po uri in pol sem imel najboljši občutek na svetu. Z mojim sinom mi takega pogovora ne bo treba imeti. Njegov oče je Tour dobil čist, « je poudaril Wiggins in dodal: »Potem sem bil takega mnenja. Dobil si vse, kar si si zaslužil. Po dveh urah gledanja te stvari in različnih občutkov, na koncu nisem čutil nobene simpatije do njega. «

Bradley Wiggins je prav tisti kolesar, ki ga je Lance Armstrong leta 2009 na dirki po Franciji premagal v boju za tretje mesto v skupnem seštevku. Armstrong je v intervjuju dejal, da po vrnitvi v kolesarsko karavano prepovedanih sredstev ni več jemal in da je to zadnjič počel leta 2005, ko je dobil sedmi Tour.

A Wiggins, ki je boj za oder izgubil v zadnji gorski etapi na Mont Ventoux v to ni prepričan: »Mislil sem si. Ti baraba lažniva. Spomnim se, kako sva šla z ramo ob rami. Opazoval sem njegovo govorico telesa na vzponu na Verbier z govorico telesa na Ventouxu, ko sva skupaj čakala na dopinško kontrolo. To ni bil isti kolesar. Kar poglejte si posnetke, kako se je peljal. Od zdaj naprej mu ne verjamem popolnoma nič več. «

Tygart: Armstrong se je spet lagal
Medtem pa so v oddaji 60 minutes na CBS, kjer so v preteklosti že opravili intervju s Tylerjem Hamiltonom, napovedali še drugi del intervjuja z glavnim možem Ameriške protidopinške agencije Travisom Tygartom. Ta intervju so že posneli, predvajali pa ga bodo v soboto. Tygart je v tem intervjuju poudaril, da dokazi pričajo o tem, da se je Lance Armstrong v intervjuju z Oprah Winfrey lagal.

Med drugim tudi o tem, da od leta 2009 naprej, ob vrnitvi v kolesarsko karavano, ni več jemal nedovoljenih sredstev. »Krvne vrednosti vzorcev iz leta 2009 in 2010. Strokovnjaki pravijo, da glede na variacije v krvnih vrednostih, obstaja ena proti milijon možnosti, da so se te variacija pojavila zaradi kakšne druge stvari, in ne zaradi dopinga. «

Tygart je še enkrat poudaril, da je eden izmed Armstrongovih pomočnikov Usadi ponudil 250 tisoč ameriških dolarjev, čeprav je Armstrong v intervjuju to zavrnil. Tygart se je odzval tudi na Armstrongove besede, da ob jemanju nedovoljenih sredstev takrat ni imel občutka, da je goljufal:

»Neverjetno. V skorajda vsakem vrtcu v naši državi ali po svetu bi našli otroke, ki bi znali pojasniti, kaj pomeni goljufati. Vsak bi vam znal povedati, da je to kršenje pravil. Ni ga atleta, ki bi moral poiskati pomen te besede. S tem je užalil čiste kolesarje, ki trdo delajo in se držijo pravil. «

Tygart je tudi poudaril, da se Armstrong z jemanjem nedovoljenih sredstev ni zgolj izenačil s preostalimi kolesarji, ki naj bi v tistem času ravno tako goljufali. »Dostop do informacij, ki jih je imel, kako se izvajajo testiranja, kakšni testi so aktualni in kdaj. V primerjavi s preostalimi je bil v drugem svetu, tudi če predvidevamo, da so imeli preostali kolesarji dostop do podobnih prepovedanih sredstev. «
Značke: Cestno
Komentarji
alpek 24.01.2013 23:11

je še dejal Ferrari in zaključil: "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu.

 

Se pravi je Lance en zelo negotov tip človeka, če ni zaupal svojim sposobnostim in pripravljenosti ter vrhunskim storkovnjakom okrog sebe in posegel po zmagah, ampak si je pomagal še z PED-i. Yeah wright. In my dreams only.

 

 

hybrid 24.01.2013 23:24

Še boljši bi bil brez dopinga...

"zdravni." Črkovalnik še vedno ne dela?

felx 25.01.2013 00:09

Aktualna:

image

anubis 25.01.2013 06:42

A sedaj bo pa vsak kmet začel dajat svoje mnenje. Govori vse kontra temu,kar je Armstrong sam povedal, uključno s tem, da bi brez dopinga bil totalna zguba, kar tudi je. Zato ga je pa jemal. In te trditve, da je treniral več kot ostali so iz trte zvite. Ne vem kdo ga je videl trenirat več. Sam se je reklamiral v tej smeri in spet je tukaj stvar v tem ali se mu verjame ali pa ne. Vsi profiji dovolj trenirajo in prav vsak bi lahko posnel kako trenira in izjavil, da trenira 25 ur na dan pa bi mu ljudstvo verjelo? V končni fazi niti ni pomembno. In če rečemo, da je Armstrong res več treniral to samo dokazuje, da je res zguba, ker je pri vsem tem ugotovil, da brez nedovoljene pomoči ne gre.

 

Zguba, zguba in še enkrat zguba...

hmm 25.01.2013 07:51
@anubis:

A sedaj bo pa vsak kmet začel dajat svoje mnenje. Govori vse kontra temu,kar je Armstrong sam povedal, uključno s tem, da bi brez dopinga bil totalna zguba, kar tudi je. Zato ga je pa jemal. In te trditve, da je treniral več kot ostali so iz trte zvite. Ne vem kdo ga je videl trenirat več. Sam se je reklamiral v tej smeri in spet je tukaj stvar v tem ali se mu verjame ali pa ne. Vsi profiji dovolj trenirajo in prav vsak bi lahko posnel kako trenira in izjavil, da trenira 25 ur na dan pa bi mu ljudstvo verjelo? V končni fazi niti ni pomembno. In če rečemo, da je Armstrong res več treniral to samo dokazuje, da je res zguba, ker je pri vsem tem ugotovil, da brez nedovoljene pomoči ne gre.

 

Zguba, zguba in še enkrat zguba...


.... in še mnenje strokovnjaka ....

 "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu. Tudi zaradi njegove nadarjenosti, ki je bila precej večja od ostalih konkurentov v njegovi dobi."


 .... in tu se ponavadi postavi pika ali pa !!! nasmeh 

VO2max 25.01.2013 08:06

Prvo kot prvo ljudje sploh ne vedo kaj je doping. Droge (narkotiki, stimulansi, halucinogeni in ostale psihotropne snovi) nimajo popolnoma nič skupnega s preparati, ki se uporabljajo v današnjem dopingu. Tako da zgornja primerjava z Amsterdamom ni ravno najboljša. Drugo kot drugo kakšen je učinek na sposobnosti športnika se pravzaprav ne ve, ker iz zelo razumljivih razlogov ni narejene nobene študije, ki bi učinkovitost kvantificirala. Ne ve se kakšen je sploh učinek kombinacije posameznih metod, verjamem da imajo trenerji in športni fiziologi, ki spremljajo te športnike določen vpogled v to, še vedno pa je to daleč od neke randomizirane študije s kontrolo, ki bi dala bolj konretne podatke. Napredek bi se lahko pripisalo mnogo drugim dejavnikom, ki pa seveda niso vzeti v obzir, ker se zdijo ''nepomembni'' rezultat (napredek) pa se pripiše neki prepovedani metodi (za katere se sploh ne ve kakšna je njihova učinkovitost). Glede na to da je gospod Ferrari zelo izobražen (tudi prava smer izobrazbe,tudi podiplomski študij iz ustreznega področja) in ker je domnevno vodil kar nekaj športnikov tekom jemanja nedovoljenih substanc, verjamem da ve kaj govori, seveda pa ni nujno da je to kar pove v medijih res. Zagotovo je njemu še najbolj jasno kako je na tej stvari, torej učinkovitost dopinga oz. posamezne metode oz. kombinacije metod v številkah (koliko wattov, kar vse najbolj zanima, pomembno pa je tudi koliko wattov v posamezni etapi razponu časa itd.).

maticek 25.01.2013 09:01

Tud mamica od LA misli, da bi bil  brez dopinga še zmerej najboljši!

laufar 25.01.2013 10:15

Ulrich, pa še kakšen bi se našel,  je bil daleč bolj nadarjen in sposoben kot Armstrog, zato so strokovnjaki že davno nazaj dvomili da je čist.

anubis 25.01.2013 10:55
@hmm:
@anubis:

A sedaj bo pa vsak kmet začel dajat svoje mnenje. Govori vse kontra temu,kar je Armstrong sam povedal, uključno s tem, da bi brez dopinga bil totalna zguba, kar tudi je. Zato ga je pa jemal. In te trditve, da je treniral več kot ostali so iz trte zvite. Ne vem kdo ga je videl trenirat več. Sam se je reklamiral v tej smeri in spet je tukaj stvar v tem ali se mu verjame ali pa ne. Vsi profiji dovolj trenirajo in prav vsak bi lahko posnel kako trenira in izjavil, da trenira 25 ur na dan pa bi mu ljudstvo verjelo? V končni fazi niti ni pomembno. In če rečemo, da je Armstrong res več treniral to samo dokazuje, da je res zguba, ker je pri vsem tem ugotovil, da brez nedovoljene pomoči ne gre.

 

Zguba, zguba in še enkrat zguba...


.... in še mnenje strokovnjaka ....

 "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu. Tudi zaradi njegove nadarjenosti, ki je bila precej večja od ostalih konkurentov v njegovi dobi."


 .... in tu se ponavadi postavi pika ali pa !!! nasmeh 

Točno tako. Če bi bil res bolj nadarjen kot konkurenca ne bi rabil dopinga. Mnenje strokovnja, ki je kontra sami stroki, oziroma nategovanje javnosti, ki mu ni videti konca...

pene 25.01.2013 11:55

Po mojem gre bolj verjet temu možakarju na 3:15  - www.abc.net.au/4corners/stori es/2012/10/11/3608613.htm

LukecKukec 25.01.2013 12:01

Nadarjenost se kot pozitivna lastnost kaže na začetku kariere in v mlajših kategorijah. Kasneje ni več odločilnega pomena. Takrat šteje le še trdo delo. 

Primož Hočevar 25.01.2013 12:37
Za enega profija kot je Wiggins bi pričakoval malo bolj resne in profesionalne komentarje in ne tako pederske.
copi 25.01.2013 12:40
@swicak: Za enega profija kot je Wiggins bi pričakoval malo bolj resne in profesionalne komentarje in ne tako pederske.

Tudi za Wigginsa raste palicamežik

pene 25.01.2013 13:18
@swicak: Za enega profija kot je Wiggins bi pričakoval malo bolj resne in profesionalne komentarje in ne tako pederske.

Wiggo je rocker, ne pa faget. Izjava je povsem na mestu

Primož Hočevar 25.01.2013 13:22
@pene
@swicak: Za enega profija kot je Wiggins bi pričakoval malo bolj resne in profesionalne komentarje in ne tako pederske.

Wiggo je rocker, ne pa faget. Izjava je povsem na mestu

V bistvu si lahko rocker in faget v enem:

queerartistry.files.wordpress .com/2010/12/000_freddiemercur y.jpeg
anubis 25.01.2013 13:41

Wiggins je fajn dečko. Najbolj mi je všeč ravno zato, ker izstopa. Ne vem za kaj bi moral bit tak kot vsi ostali ali zakaj bi moral živet kot v kakšnem kalupu.

 

Wiggo samo tako naprej...

hmm 25.01.2013 13:45
@anubis:

Wiggins je fajn dečko. Najbolj mi je všeč ravno zato, ker izstopa. Ne vem za kaj bi moral bit tak kot vsi ostali ali zakaj bi moral živet kot v kakšnem kalupu.

 

Wiggo samo tako naprej...

 
... kaj pa LA ni (dovolj) izstopal? ... nasmeh 

nogav1ca 25.01.2013 13:52

kdo se se spomne, da je Wiggins trdil par mesecev nazaj, da razen Criterium International 2004, ni nikoli dirkal proti Armstrongu?

Raptile 25.01.2013 13:53
@hmm:
@anubis:

Wiggins je fajn dečko. Najbolj mi je všeč ravno zato, ker izstopa. Ne vem za kaj bi moral bit tak kot vsi ostali ali zakaj bi moral živet kot v kakšnem kalupu.

 

Wiggo samo tako naprej...

 
... kaj pa LA ni (dovolj) izstopal? ... nasmeh 

Mgoče bo pa wiggi čez 5 let kaže jezik

Tux 25.01.2013 13:59
@nogav1ca:

kdo se se spomne, da je Wiggins trdil par mesecev nazaj, da razen Criterium International 2004, ni nikoli dirkal proti Armstrongu?

Ja in kaj? Možakar je pač pozabil. Tako kot Alenka Koren Gobmočeva, ki je pozabila v katero srednjo šolo je hodila... smeh

ZooTv 25.01.2013 14:05
@nogav1ca:

kdo se se spomne, da je Wiggins trdil par mesecev nazaj, da razen Criterium International 2004, ni nikoli dirkal proti Armstrongu?

Pa to je eden izmed manjših Wigginsovih nesmislov, ki jih je izrekel. On
govori tisto, kar mu bo v danem trenutku prineslo največj točk in zaradi tega si je skozi čas precej izjav protislovnih.

 

Med drugim je Wiggins podal tudi tole izjavo: If there's a 1% suspicion or doubt that a team is working with certain doctors, then they shouldn't be invited to the Tour de France - as simple as that. - se pravi da po mnenju Wigginsa Sky lani Toura sploh ne bi smel vozit. (Leinders)

 

Tudi Vaughters pravi, da se Wiggins sedaj glede Armstronga spreneveda v najnovejši izjavi, saj je bil z Armstrongom na Touru 2009 BFF (best friend forever).

 

anubis 25.01.2013 14:08
@hmm:
@anubis:

Wiggins je fajn dečko. Najbolj mi je všeč ravno zato, ker izstopa. Ne vem za kaj bi moral bit tak kot vsi ostali ali zakaj bi moral živet kot v kakšnem kalupu.

 

Wiggo samo tako naprej...

 
... kaj pa LA ni (dovolj) izstopal? ... nasmeh 

Še preveč. Vprašanje je samo kako izstopaš.

 

Kar Wiggins izstopa pozitivno (če prav ne razumem zakaj je nekaterim tako antipatičen) je LA izstopal negativno. Seveda je to iz mojega zornega kota...

LukecKukec 25.01.2013 14:12

...še vedno pa je vsaka športna trgovina na neki točki prodajala Trek kolesa in praktično vsak novinec v cestnem kolesarstvu je začel na enem izmed njihovih modelov...

miha- 25.01.2013 14:36
@anubis:
@hmm:
@anubis:

Wiggins je fajn dečko. Najbolj mi je všeč ravno zato, ker izstopa. Ne vem za kaj bi moral bit tak kot vsi ostali ali zakaj bi moral živet kot v kakšnem kalupu.

 

Wiggo samo tako naprej...

 
... kaj pa LA ni (dovolj) izstopal? ... nasmeh 

Še preveč. Vprašanje je samo kako izstopaš.

 

Kar Wiggins izstopa pozitivno (če prav ne razumem zakaj je nekaterim tako antipatičen) je LA izstopal negativno. Seveda je to iz mojega zornega kota...

Glede na njegove "nadute" komentarje ne vem če ravno nastopa simpatično, no vsaj meni.

 

No, sej bo leto bolj tiho tako na Giru kot na Turu...

Berlingo 25.01.2013 14:39

Wiggins je v biciklizmu to, kar je Damon Hil v F1.

Tux 25.01.2013 15:23
@Berlingo:

Wiggins je v biciklizmu to, kar je Damon Hil v F1.

Izjemna primerjava. smeh

MajklNajt 25.01.2013 16:00
@Berlingo:

Wiggins je v biciklizmu to, kar je Damon Hil v F1.


Povprečnež.

anubis 25.01.2013 16:47

Wiggins je odličen kolesar.

riso 25.01.2013 16:58

Zanimivo bi bilo, iz znanstvenega vidika, da določijo enega profi kolesarja, ki bi ga zavestno dopingiral na polno in potem bi ga dal na tour in bi po treh tednih vidl do kam bi prlezu, pa da končno vidimo koliko pripomore doping.

Zajebanec 25.01.2013 17:06
@anubis:

Wiggins je našpikan kolesar.

kot večina ostalih...kul

anubis 25.01.2013 17:23
@Zajebanec:
@anubis:

Wiggins je odličen kolesar.

kot večina ostalih...kul

 Bravo Zajebanec

Berlingo 25.01.2013 17:27
@anubis:
@Zajebanec:
@anubis:

Wiggins je našpikan kolesar.

kot večina ostalih...kul

 Bravo Zajebanec

 

Berlingo 25.01.2013 17:29
@anubis:
@Berlingo:
@anubis:
@Zajebanec:
@anubis:

Wiggins je odlično našpikan kolesar.

kot večina ostalih...kul

 Bravo Zajebanec

 

To lahko delamo do jutri...

 

anubis 25.01.2013 17:31
@Berlingo:
@anubis:
@Berlingo:
@anubis:
@Zajebanec:
@anubis:

Wiggins je odličen kolesar.

kot večina ostalih...kul

 Bravo Zajebanec

 

To lahko delamo do jutri...

 

Za razliko od LA, ki še kolesar ni...

Berlingo 25.01.2013 17:34

anubis,
nekoč je LA imel goreče privržence, ki danes zanj še slišati ne bi hoteli.
Kaj lahko se ti zgodi, da boš že čez leto ali dve, morda deset, ti tako ravnal v odnosu do Wigginsa. 

Prince 25.01.2013 17:38
@LukecKukec:

...še vedno pa je vsaka športna trgovina na neki točki prodajala Trek kolesa in praktično vsak novinec v cestnem kolesarstvu je začel na enem izmed njihovih modelov...

jaja... Trekov je pa na cesti kolkor jih češ..... ne poznam nikogar, ki bi zdaj npr. kupil Dogmo samo zato, ker je Wiggo zmagal Tour.... pa lani tud ni bilo nič več BMC-jev.... vsak kupi tako kolo, ki mu je všeč in ne tako, kot ga vozi zmagovalec TdF
Berlingo 25.01.2013 17:40

Če bi zdaj TREK naredil model Armstrong, ej, jaz ga kupim!

anubis 25.01.2013 17:42
@Berlingo:

anubis,
nekoč je LA imel goreče privržence, ki danes zanj še slišati ne bi hoteli.
Kaj lahko se ti zgodi, da boš že čez leto ali dve, morda deset, ti tako ravnal v odnosu do Wigginsa. 

Tukaj se zelo motiš. Jaz nikoli ne spreminjam razpoloženje do kakšne osebe tako kot nekateri tukaj. Edino kar ti dam prav glede tega je, da bi bil res zelo razočaran če bi Wigo padel na tak nivo kot LA zaradi dopinga. Samo eni tukaj filozofirate kako je našpikan ker mislite, da če je padel vaš heroj sedaj so pa vsi našpikani. Jaz verjamem, da je Wiggins čist, pošten in odličen kolesar in nima nič skupnega z LA. Kaj je bil LA in kaj je sedaj me nikoli ni zanimalo in me ne zanima tudi sedaj je pa zanimivo blebetat o tem...

Prince 25.01.2013 17:43
@Berlingo: vrjemi, da ga v primeru, da se mu kaj dokaže, niti anubis ne bo podpiral oz. koval v zvezde, kakor sedaj nekateri počno z LA... vsaj upam tako... meni je vsak, ki se dopingira, ničvrednež, pa ne glede na to, če sem ali pa če nisem zanj navijal...
Berlingo 25.01.2013 17:45

... zvestoba do groba. In sedaj lahko ženin poljubi nevesto.


Čez leto dni:
   "Zaupal sem ji, pa me je pra.ica prevarala."

anubis 25.01.2013 17:46
@Prince: @Berlingo: vrjemi, da ga v primeru, da se mu kaj dokaže, niti anubis ne bo podpiral oz. koval v zvezde, kakor sedaj nekateri počno z LA... vsaj upam tako... meni je vsak, ki se dopingira, ničvrednež, pa ne glede na to, če sem ali pa če nisem zanj navijal...

Sej to sem tudi napisal. Če pa bo iz vrhunskega postal povprečen kolesar, bo za mene še vedno občudovanja vreden.

 

Doping tudi jaz ne toleriram v nobenem primeru...

anubis 25.01.2013 17:46
@Berlingo:

... zvestoba do groba. In sedaj lahko ženin poljubi nevesto.


Čez leto dni:
   "Zaupal sem ji, pa me je pra.ica prevarala."

Hahaha, to verjetno govoriš iz lastnih izkušenj...

Berlingo 25.01.2013 17:48

Grem za šank, da trezno razmislim vse to. mežik

Hotel se povedat, da tudi v navdušenju uporabimo kanček zdrave pameti.

anubis 25.01.2013 17:51
@Berlingo:

Grem za šank, da trezno razmislim vse to. mežik

Hotel se povedat, da tudi v navdušenju uporabimo kanček zdrave pameti.

Ma sej vem kaj si hotel povedat. treba se je tudi malo pohecat. Tudi jaz hočem povedat, kako je neumno v naprej ugibati ali se kdo špika ali ne pa me nihče ne sliši hahahaha...

Sergej_Pomurje 25.01.2013 17:51
@Prince:
@LukecKukec:

...še vedno pa je vsaka športna trgovina na neki točki prodajala Trek kolesa in praktično vsak novinec v cestnem kolesarstvu je začel na enem izmed njihovih modelov...

jaja... Trekov je pa na cesti kolkor jih češ..... ne poznam nikogar, ki bi zdaj npr. kupil Dogmo samo zato, ker je Wiggo zmagal Tour.... pa lani tud ni bilo nič več BMC-jev.... vsak kupi tako kolo, ki mu je všeč in ne tako, kot ga vozi zmagovalec TdF

LukecKukec ima kar prav. V času LA smo ravno med TdF prodali največ Trekovih specialk, kar je iz vidika sezone precej pozno. Ko je LA nehal, se je tudi povpraševanje po tej znamki bistveno zmanjšalo (vsaj pri nas).
Za Pinarello zmaga na TdF sploh ni tako pomembna, kot je bila za Trek takrat, ko so zrasli za nekajkrat. Pinarello ima izoblikovan trg in bolj ali manj zveste stranke, enako BMC, Trek pa je šel na polno v vse pore in postal gigant ...

Primož Hočevar 25.01.2013 17:52
Sploh ni več pomembno kaj je Armstrong in kaj ne.
Dejstvo je, da Wiggins daje neumestne komentarje in taki ki se futrajo in dvigajo s pljuvanjem po drugih se mi smilijo. Pa naj si gre za agngležkarske nesmisle v izjavah ali ne.
S tisto frizuro pa itak deluje kot bi bil mal umsko zaostal.
anubis 25.01.2013 17:56

Za me je neumen vsak, ki kupi neko kolo samo zato ker je nekdo z njim zmagal. Vsak, ki kupi kolo bi ga moral kupiti zato ker mu je všeč in ker mu ustreza...

darko56 25.01.2013 18:54

tudi podelitev plemiškega naziva je v smeri popravljanja imidža kolesarstva, sicer si ne znam predstavljati s čim bi si to zaslužil. zmaga na Touru in olimpijski naslov?!

Urozzz 25.01.2013 20:15

"EPO in avtotransfuzije v mikro-količinah, o katerih so govorili Armstrongovi klubski kolegi, pripomorejo k 3-6 odstotnemu izboljšanju sposobnosti. Podobno bi lahko dosegli s pravilnim treningom na visoki nadmorski višini," je še dejal Ferrari in zaključil: "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu.

Tole se mi zdi pa preveč pokroviteljska izjava. Torej se po 14 dneh prekine dirko in gre malo na višinske...

Mar ni logično, da se doping na tritedenskih dirkah uporablja za OHRANJANJE izhodiščnih sposobnosti.

andrej74 25.01.2013 20:15
@anubis:
@Prince: @Berlingo: vrjemi, da ga v primeru, da se mu kaj dokaže, niti anubis ne bo podpiral oz. koval v zvezde, kakor sedaj nekateri počno z LA... vsaj upam tako... meni je vsak, ki se dopingira, ničvrednež, pa ne glede na to, če sem ali pa če nisem zanj navijal...

Sej to sem tudi napisal. Če pa bo iz vrhunskega postal povprečen kolesar, bo za mene še vedno občudovanja vreden.

 

Doping tudi jaz ne toleriram v nobenem primeru...


Upati je, da bo tudi tvoja partnerka tako razmišljala takrat, ko ti bodo "moči" pešale.
Viagrico boš pa še sam pred seboj skrival, mar ne?smeh

nogav1ca 25.01.2013 20:36
@Urozzz:

"EPO in avtotransfuzije v mikro-količinah, o katerih so govorili Armstrongovi klubski kolegi, pripomorejo k 3-6 odstotnemu izboljšanju sposobnosti. Podobno bi lahko dosegli s pravilnim treningom na visoki nadmorski višini," je še dejal Ferrari in zaključil: "Zato bi Armstrong podoben nivo pripravljenosti lahko dosegel, ne da bi se zatekel k dopingu.

Tole se mi zdi pa preveč pokroviteljska izjava. Torej se po 14 dneh prekine dirko in gre malo na višinske...

Mar ni logično, da se doping na tritedenskih dirkah uporablja za OHRANJANJE izhodiščnih sposobnosti.

Ohranjanje, ce prides s povisano maso hemoglobina (takrat bo zmanjsana produkcija EPO-ta in posledicno manjsa produkcija eritrocitov - nizki retikulociti*). S tem, da ko se volumen plazme med dirko poveca, imas se malo rezerve za dodat (z bioloskim potnim listom naj bi bilo to v teoriji tezje, a v praksi se izkaze, da so meje - kriticne vrednosti - zelo tolerantne). Sploh pa z visinskimi pripravami ne dosezes enakega efekta kot z dopingom - Ferrari je po svoje citiral tiste studije.
Ce se nisi, poglej tiste tri linke, ki sem jih dal na zacetku, sploh zadnjega. 

Zajebanec 25.01.2013 20:45

nagubano čelo pida,tu nekateri toliko veste o tem dopingu,da lahko človek pomisli,da ste še hujši narkiči kot Armstrong...neodločen

LukecKukec 25.01.2013 20:48
@Prince:
@LukecKukec:

...še vedno pa je vsaka športna trgovina na neki točki prodajala Trek kolesa in praktično vsak novinec v cestnem kolesarstvu je začel na enem izmed njihovih modelov...

jaja... Trekov je pa na cesti kolkor jih češ..... ne poznam nikogar, ki bi zdaj npr. kupil Dogmo samo zato, ker je Wiggo zmagal Tour.... pa lani tud ni bilo nič več BMC-jev.... vsak kupi tako kolo, ki mu je všeč in ne tako, kot ga vozi zmagovalec TdF

Moj komentar je šel v smeri komercializacije kolesarjenja. To, da se je med leti 2000 in 2005 prodalo ogromno Trekov najbrž ni nakjučje. Dvomim, da bi v Hervisu takrat prodajali specialke, če ne bi bilo LA. Ja, danes nihče ne kupi Pinarella zaradi Wigginsa, vendar je danes trg popolnoma drugačen kot takrat.


MajklNajt 26.01.2013 08:59

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.

kuki12 26.01.2013 09:08
@Berlingo:

anubis,
nekoč je LA imel goreče privržence, ki danes zanj še slišati ne bi hoteli.
Kaj lahko se ti zgodi, da boš že čez leto ali dve, morda deset, ti tako ravnal v odnosu do Wigginsa. 

Bravo Berlingo, takšnih prijateljev, ki govorijo: smo zmagal in je zgubil, res ne potrebuje noben športnik". Razlika je le v tem, da so ob uspehih najbooolj glasni, enako pa ob neuspehih, le da  v  kritiziranju.

anubis 26.01.2013 09:10
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.

Zelo lepo si se identificiral, tako, da ti prav moram povedat, da je Wiggins zate fin gospod, predvsem pa "gentelmen". Imaš pač problem, da ti je antipatičen. Doseži prvo njegov nivo potem ga pa ocenjuj če misliš, da je primerno. Res je, da je imel nekaj nerodnih izjav kot javna osebnost, a zaradi tega še ni slab človek. Tvoj ljubljenček je tudi marsi komu antipatičen pa tudi to težko sprejemaš. Fantje malo realnosti.

 

Lep dan

anubis 26.01.2013 09:11
@kuki12:
@Berlingo:

anubis,
nekoč je LA imel goreče privržence, ki danes zanj še slišati ne bi hoteli.
Kaj lahko se ti zgodi, da boš že čez leto ali dve, morda deset, ti tako ravnal v odnosu do Wigginsa. 

Bravo Berlingo, takšnih prijateljev, ki govorijo: smo zmagal in je zgubil, res ne potrebuje noben športnik". Razlika je le v tem, da so ob uspehih najbooolj glasni, enako pa ob neuspehih, le da  v  kritiziranju.

kuki, nisi dojel bistva...

BANANI 26.01.2013 09:50
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.


Itak da je seljačina , tuki ga že zalisce izdajajo . Kolk je gospod in pa "gentelmen" je pa že lani na Touru pokazu , ane anubis ?

anubis 26.01.2013 09:59
@BANANI:
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.


Itak da je seljačina , tuki ga že zalisce izdajajo . Kolk je gospod in pa "gentelmen" je pa že lani na Touru pokazu , ane anubis ?

Meni je faca čeprav ga nimam za idola mu pa privoščim. Njegova zalisca so mi simpatična. Sam tukaj mi je zanimiv en drugi fenomen. Vsi bi ga (po mojem neopravičeno) primerjali z LA in ravno on je bil aroganca in vulgarnost na kubik, pa je bil tolikim idol, numero uno in ne vem kaj še. A ni to mal hecno. Wiggo, ker je čist in pošten, nima toliko vrhunskih rezultatov(bo pa še imel) je pa vsem antipatičen. Sicer vsake oči imajo svojega malarja, meni je simpatičen in upam, da mu uspe dosežt svoje cilje...

KoloJeZakon 26.01.2013 10:11

Armstrong care! Tekmoval je v popolnoma enakih pogojih, kot vsi ostali. Kje imajo pa vzorčke vseh ostalih, ki so končali na preostalih 299 mestih na teh tourih in zakaj jih ne pregledajo enako temeljito? A vsi ostali so pa v času največjega vzpenjanja dopinga v kolesarstvu pili zgolj frutek, ali kaj? Lari fari. To je kot v Slovenski politiki. Milijarde izginjajo že vsa ta leta na vseh nivojih družbe (mimogrede, tudi v Didi baru na Celovški ne izda računa, ko proda špricer), zdaj smo pa kao odkrili višjo resnico, ker Janša ne more pojasnit kje je dobil 100 jurjev? Nehajte no. Hkrati pa je javna tajna, da zida bolnico v Avstraliji, pa nobeden nič o tem. Ves čas je bilo kristalno jasno, da se je Armstrong dopingiral, vendar pa so se prav tako tudi VSI OSTALI, ki so v tem času na tekmovanjih karkoli veljali... Tisti na 207. mestu pa tudi če se ni, kajti če bi se dopingiral, bi bil pa na 196. mestu. In zdaj izberejo enega, ki ga križajo? Gmajni je verjetno lažje, kot ob zaprtju Srečka Prijatelja. In je svet zaradi tega kaj lepši? Kaj manj plenjenja? Kaj pa vsa industrija okoli tega in tisoče ostalih vpletenih v to? Karavana gre naprej in upam, da tudi Lance na triatlon...

anubis 26.01.2013 10:16
@KoloJeZakon:

Armstrong care! Tekmoval je v popolnoma enakih pogojih, kot vsi ostali. Kje imajo pa vzorčke vseh ostalih, ki so končali na preostalih 299 mestih na teh tourih in zakaj jih ne pregledajo enako temeljito? A vsi ostali so pa v času največjega vzpenjanja dopinga v kolesarstvu pili zgolj frutek, ali kaj? Lari fari. To je kot v Slovenski politiki. Milijarde izginjajo že vsa ta leta na vseh nivojih družbe (mimogrede, tudi v Didi baru na Celovški ne izda računa, ko proda špricer), zdaj smo pa kao odkrili višjo resnico, ker Janša ne more pojasnit kje je dobil 100 jurjev? Nehajte no. Hkrati pa je javna tajna, da zida bolnico v Avstraliji, pa nobeden nič o tem. Ves čas je bilo kristalno jasno, da se je Armstrong dopingiral, vendar pa so se prav tako tudi VSI OSTALI, ki so v tem času na tekmovanjih karkoli veljali... Tisti na 207. mestu pa tudi če se ni, kajti če bi se dopingiral, bi bil pa na 196. mestu. In zdaj izberejo enega, ki ga križajo? Gmajni je verjetno lažje, kot ob zaprtju Srečka Prijatelja. In je svet zaradi tega kaj lepši? Kaj manj plenjenja? Kaj pa vsa industrija okoli tega in tisoče ostalih vpletenih v to? Karavana gre naprej in upam, da tudi Lance na triatlon...

Malo si se izgubil v času in prostoru...

april 26.01.2013 10:18
@anubis:
@BANANI:
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.


Itak da je seljačina , tuki ga že zalisce izdajajo . Kolk je gospod in pa "gentelmen" je pa že lani na Touru pokazu , ane anubis ?

Meni je faca čeprav ga nimam za idola mu pa privoščim. Njegova zalisca so mi simpatična. Sam tukaj mi je zanimiv en drugi fenomen. Vsi bi ga (po mojem neopravičeno) primerjali z LA in ravno on je bil aroganca in vulgarnost na kubik, pa je bil tolikim idol, numero uno in ne vem kaj še. A ni to mal hecno. Wiggo, ker je čist in pošten, nima toliko vrhunskih rezultatov(bo pa še imel) je pa vsem antipatičen. Sicer vsake oči imajo svojega malarja, meni je simpatičen in upam, da mu uspe dosežt svoje cilje...

Kako veš? Aja, dokler mi ne dokažejo. Mogoče tudi čez 7 let. Vsak hitrejši je sumljiv. Mogče EPO ne, brez vrečke krvi pa verjetno ne gre zmagati Tura.

anubis 26.01.2013 10:19
@april:
@anubis:
@BANANI:
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.


Itak da je seljačina , tuki ga že zalisce izdajajo . Kolk je gospod in pa "gentelmen" je pa že lani na Touru pokazu , ane anubis ?

Meni je faca čeprav ga nimam za idola mu pa privoščim. Njegova zalisca so mi simpatična. Sam tukaj mi je zanimiv en drugi fenomen. Vsi bi ga (po mojem neopravičeno) primerjali z LA in ravno on je bil aroganca in vulgarnost na kubik, pa je bil tolikim idol, numero uno in ne vem kaj še. A ni to mal hecno. Wiggo, ker je čist in pošten, nima toliko vrhunskih rezultatov(bo pa še imel) je pa vsem antipatičen. Sicer vsake oči imajo svojega malarja, meni je simpatičen in upam, da mu uspe dosežt svoje cilje...

Kako veš? Aja, dokler mi ne dokažejo. Mogoče tudi čez 7 let. Vsak hitrejši je sumljiv. Mogče EPO ne, brez vrečke krvi pa verjetno ne gre zmagati Tura.

Kako in zakaj pa ti veš, da je...

anubis 26.01.2013 13:38
@Pino:

www.siol.net/sportal/kolesars tvo/2013/01/tygart_lance_arms t rong_se_je_zlagal_oprah.aspx

O prav kmalu se bo vidlo kakšna pi..ica je. Zapojel bo kot kanarček in popljuval vse okoli sebe. Tisto, kar je rekel Hamilton je pljunc v morje...

Zajebanec 26.01.2013 13:40
@Pino:

www.siol.net/sportal/kolesars tvo/2013/01/tygart_lance_arms t rong_se_je_zlagal_oprah.aspx

verjetno je bil Lance že na dopingu,ko še je staremu skakal iz leve v desno jajce...kaže jezik

SkotiPipen 26.01.2013 14:04
anubis 27.12.2012 14:42:11 1 |-1+1 Citiraj
@kuki12:

Nekateri nimajo jajc, da ko udarijo, potem udarec tudi sprejmejo, pač pa jokcajo in se sluzijo. Ja fante, kaj si pa mislu, da se bo držal križem rok in poslušal kako ga potapljajo "prijatelji", kateri so počeli isto kot on, pa zato niso bili kaznovani. Boj se izdajalca, kajti, ko mu obrneš hrbet, lahko pričakuješ kaj hladnega, pa ne pivo, gotov si.

kuki12, to kar tukaj pišete samo poskušate dvignit mrtvega "heroja". Dejstvo je, da dotični nima nobene moči in da so mediji tisti, ki se sedaj "zabavajo". Sam nimam s tem probleme, ker sem že nekaj krat napisal, da je prav, da so tudi drugi kaznovani. Oglasil se pa nisem na tej temi, zato, da bi dal svoj komentar, ker sem o LA napisal vse kar sem mislil, (tudi to sem že izjavil) ampak sem se oglasil zato, ker mi ni jasno, da še veedno eni hrepenijo po takih že ispisanih temah.

Tako, na nekatere malomeščanske poste zgoraj ne mislim komentirat.

 

Lep dan vsem, tistim, ki ne marajo mrtvega junaka in tudi tistim, ki ga še vedno obožujejo...

kuki12 26.01.2013 14:50
@SkotiPipen: anubis 27.12.2012 14:42:11 1 |-1+1 Citiraj
@kuki12:

Nekateri nimajo jajc, da ko udarijo, potem udarec tudi sprejmejo, pač pa jokcajo in se sluzijo. Ja fante, kaj si pa mislu, da se bo držal križem rok in poslušal kako ga potapljajo "prijatelji", kateri so počeli isto kot on, pa zato niso bili kaznovani. Boj se izdajalca, kajti, ko mu obrneš hrbet, lahko pričakuješ kaj hladnega, pa ne pivo, gotov si.

kuki12, to kar tukaj pišete samo poskušate dvignit mrtvega "heroja". Dejstvo je, da dotični nima nobene moči in da so mediji tisti, ki se sedaj "zabavajo". Sam nimam s tem probleme, ker sem že nekaj krat napisal, da je prav, da so tudi drugi kaznovani. Oglasil se pa nisem na tej temi, zato, da bi dal svoj komentar, ker sem o LA napisal vse kar sem mislil, (tudi to sem že izjavil) ampak sem se oglasil zato, ker mi ni jasno, da še veedno eni hrepenijo po takih že ispisanih temah.

Tako, na nekatere malomeščanske poste zgoraj ne mislim komentirat.

 

Lep dan vsem, tistim, ki ne marajo mrtvega junaka in tudi tistim, ki ga še vedno obožujejo...

Ja, gospod, ne vem zakaj potlej "malomeščanske " poste komentirate in seveda berete, ker predvidevam, da so vam izpod časti. Niti slučajno ne mislim dvigniti nikogar, ker se zavedam, da takšne moči nimam, se pa zavedam, za razliko od Vas, da LA  v športnem svetu ni osamljen primer, kar je pa dosegel, pa je zame še vedno spoštovanja vreden dosežek, ker velike razlike z dodatki in konzumacijo med športniki tako ali tako ni. Ker imate dober vzdevek, me še zanima, zakaj košarkarska reprezentanca USA ni hotela opraviti doping testa po SP-ju. Da so "čisti", jim je garantirala vlada USA. No, kdo potem razmišlja molomeščansko gospod Pipen? 

anubis 26.01.2013 16:10

Zanimivo.

 

Ali upa vlada RS garantirat , da so naši športniki čisti, ali katera koli druga vlada za svoje športnike razen seveda USA.

Pa naj mi še kdo pove, da Amerikanci ne želaijo biti nekašni "bogovi" na tem planetu...

KoloJeZakon 26.01.2013 19:21

Wiggins je enodnevnica in njegovo mnenje je nepomembo... 

@anubis:
@KoloJeZakon:

Armstrong care! Tekmoval je v popolnoma enakih pogojih, kot vsi ostali. Kje imajo pa vzorčke vseh ostalih, ki so končali na preostalih 299 mestih na teh tourih in zakaj jih ne pregledajo enako temeljito? A vsi ostali so pa v času največjega vzpenjanja dopinga v kolesarstvu pili zgolj frutek, ali kaj? Lari fari. To je kot v Slovenski politiki. Milijarde izginjajo že vsa ta leta na vseh nivojih družbe (mimogrede, tudi v Didi baru na Celovški ne izda računa, ko proda špricer), zdaj smo pa kao odkrili višjo resnico, ker Janša ne more pojasnit kje je dobil 100 jurjev? Nehajte no. Hkrati pa je javna tajna, da zida bolnico v Avstraliji, pa nobeden nič o tem. Ves čas je bilo kristalno jasno, da se je Armstrong dopingiral, vendar pa so se prav tako tudi VSI OSTALI, ki so v tem času na tekmovanjih karkoli veljali... Tisti na 207. mestu pa tudi če se ni, kajti če bi se dopingiral, bi bil pa na 196. mestu. In zdaj izberejo enega, ki ga križajo? Gmajni je verjetno lažje, kot ob zaprtju Srečka Prijatelja. In je svet zaradi tega kaj lepši? Kaj manj plenjenja? Kaj pa vsa industrija okoli tega in tisoče ostalih vpletenih v to? Karavana gre naprej in upam, da tudi Lance na triatlon...

Malo si se izgubil v času in prostoru...

Čas je čisto primeren, širši okvir komentarja pa resnično presega tvoje "šank" razmišljanje, zato tvojo domnevo glede prostora razumem...

anubis 26.01.2013 19:52
@KoloJeZakon:

Wiggins je enodnevnica in njegovo mnenje je nepomembo... 

@anubis:
@KoloJeZakon:

Armstrong care! Tekmoval je v popolnoma enakih pogojih, kot vsi ostali. Kje imajo pa vzorčke vseh ostalih, ki so končali na preostalih 299 mestih na teh tourih in zakaj jih ne pregledajo enako temeljito? A vsi ostali so pa v času največjega vzpenjanja dopinga v kolesarstvu pili zgolj frutek, ali kaj? Lari fari. To je kot v Slovenski politiki. Milijarde izginjajo že vsa ta leta na vseh nivojih družbe (mimogrede, tudi v Didi baru na Celovški ne izda računa, ko proda špricer), zdaj smo pa kao odkrili višjo resnico, ker Janša ne more pojasnit kje je dobil 100 jurjev? Nehajte no. Hkrati pa je javna tajna, da zida bolnico v Avstraliji, pa nobeden nič o tem. Ves čas je bilo kristalno jasno, da se je Armstrong dopingiral, vendar pa so se prav tako tudi VSI OSTALI, ki so v tem času na tekmovanjih karkoli veljali... Tisti na 207. mestu pa tudi če se ni, kajti če bi se dopingiral, bi bil pa na 196. mestu. In zdaj izberejo enega, ki ga križajo? Gmajni je verjetno lažje, kot ob zaprtju Srečka Prijatelja. In je svet zaradi tega kaj lepši? Kaj manj plenjenja? Kaj pa vsa industrija okoli tega in tisoče ostalih vpletenih v to? Karavana gre naprej in upam, da tudi Lance na triatlon...

Malo si se izgubil v času in prostoru...

Čas je čisto primeren, širši okvir komentarja pa resnično presega tvoje "šank" razmišljanje, zato tvojo domnevo glede prostora razumem...

Ma seveda, ljubi te Žika...

Zavesa 28.01.2013 12:17
@anubis:
@april:
@anubis:
@BANANI:
@MajklNajt:

Wiggins misli, da je đek, če v javnosti reče "f*ck" pa, če pokaže sredinski prst. On misli, da je zaradi tega neki "badboy". Dejansko je pa obična seljaćina.


Itak da je seljačina , tuki ga že zalisce izdajajo . Kolk je gospod in pa "gentelmen" je pa že lani na Touru pokazu , ane anubis ?

Meni je faca čeprav ga nimam za idola mu pa privoščim. Njegova zalisca so mi simpatična. Sam tukaj mi je zanimiv en drugi fenomen. Vsi bi ga (po mojem neopravičeno) primerjali z LA in ravno on je bil aroganca in vulgarnost na kubik, pa je bil tolikim idol, numero uno in ne vem kaj še. A ni to mal hecno. Wiggo, ker je čist in pošten, nima toliko vrhunskih rezultatov(bo pa še imel) je pa vsem antipatičen. Sicer vsake oči imajo svojega malarja, meni je simpatičen in upam, da mu uspe dosežt svoje cilje...

Kako veš? Aja, dokler mi ne dokažejo. Mogoče tudi čez 7 let. Vsak hitrejši je sumljiv. Mogče EPO ne, brez vrečke krvi pa verjetno ne gre zmagati Tura.

Kako in zakaj pa ti veš, da je...

Ajga mudel, samo poglej, kdo vse je bil v tej ekipi v ozadnju. Kup doktorjev dopinga in bivsih dopingirancev. Ni treba bit Ajnstajn, da sestejes 1+1 ...

 

Drugace pa, kaj je to wiggins? Nekaj za na kruh namazat? :P

Berlingo 28.01.2013 12:49

Wiggins je eden, k še ni padel na dopingu. Ampak bo kmalu. Že na vodi čutim.

jeti 29.01.2013 15:13

hmm 29.01.2013 20:29

,.. kaj ste eni "tečni" z tem LA-jom....

Sprijaznite se z tem, da je bil najboljši v svojem času (imel je najboljši "nowhaw" ) ... vozil je pa na istih substancah, kot večina ostalih in še vedno jih veliko vozi na enak način... 

... zdej je pač zgodovina ...  

kuki12 29.01.2013 20:36
@hmm:

,.. kaj ste eni "tečni" z tem LA-jom....

Sprijaznite se z tem, da je bil najboljši v svojem času (imel je najboljši "nowhaw" ) ... vozil je pa na istih substancah, kot večina ostalih in še vedno jih veliko vozi na enak način... 

... zdej je pač zgodovina ...  

Kratko, jedrnato, pa še popolnoma točno.  

Zavesa 29.01.2013 22:30
@hmm:

,.. kaj ste eni "tečni" z tem LA-jom....

Sprijaznite se z tem, da je bil najboljši v svojem času (imel je najboljši "nowhaw" ) ... vozil je pa na istih substancah, kot večina ostalih in še vedno jih veliko vozi na enak način... 

... zdej je pač zgodovina ...  

Poleg tega na podobnih substancah nekateri brcajo, mecejo, tecejo, plavajo, udarjajo itd., samo si vecina pred tem zatiska oci, obenem pa jim prihaja ob vragolijah in super dosezkih taistih sportnikov.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ