Bi se vozili na takem sedežu

Bi se vozili na takem sedežu
09.11.2023 AVTOR: DZ, vir: SaddleSpur

SaddleSpur. Sedež, za katerega pri podjetju pravijo, da je prikaz evolucije na trgu kolesarskih sedežev. “Po zaslugi oblike pa izboljša učinkovitost pri pedaliranju,” še pravijo.

Sedež, ki ga boste lahko kupili za dobrih 140 evrov. Sedež prav posebne oblike, ki je na družabnih omrežjih vzbudil precej pozornosti. Krivec je seveda nenavadna oblika. A ustvarjalci pravijo, da je sedež, ki so ga poimenovali SaddleSpur zelo učinkovit.

Predvsem pa naj bi po zapisu na spletni strani SaddleSpur izboljševal učinkovitost pri poganjanju pedal. To naj bi dokazala celo raziskava na eni izmed univerz, predvsem pa naj bi sedeži na trg prišli konec meseca. Osnovni del sedeža je klasičen. Krajši, obenem obstaja za samo ena širina. Ta znaša 130 milimetrov in naj bi tako to bilo dovolj za ženske in moške.

Sedež že zaradi količine materiala ne spada med lažje, tehta namreč 310 gramov. Čeprav smo v preteklosti že videli podobne stvari, pa zdaj lastniki trdijo, da naj bi prav zadnji del sedeža medenici omogoča dodatno podporo in bi zato kolesar imel večjo moč pri poganjanju. Bo pač treba počakati na rezultate različnih študij, ki naj bi jih opravljali. Vsekakor pa je sedež, ki je vzbudil kar nekaj komentarjev zaradi same oblike.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ