Bianchi Cafe & Cycles - košček kolesarskega raja v Milanu

Bianchi Cafe & Cycles - košček kolesarskega raja v Milanu
02.10.2014 AVTOR: Matej Zalar
Bianchi je odprl Cafe & Cycles poslopje v Milanu, ki združuje trgovino njihovih koles in izdelkov, restavracijo, kavarno in razstavni prostor.
Poslopje so v Milanu odprli 130 let po tem, ko so v prestolnici Lombardije ustanovili kultno italijansko znamko, ki je s svojo značilno turkizno barvo prepoznavna povsod po svetu. 

Pri Bianchiju so sledili uspešnemu poslovnemu modelu Rapha Cycle klubov, ki so zacveteli v Veliki Britaniji in ZDA. Tako Bianchi Cafe & Cycles vključuje trgovino koles in kolesarskih pripomočkov, studijo za nastavljanje položaja na kolesu (bike fitting), restavracijo, lounge bar in kavarno. Vsi prostori so okrašeni z Bianchijevimi kolesi, spominki in velikimi slikami Fausta Coppija, ki je v sedemdesetih letih blestel na Bianchijevih kolesih. 

Poslopje pokriva 570 kvadratnih metrov površini v štirih nadstropjih, uradno so ga otvorili v sredo zvečer. Vse je bilo v turkizni barvi - turkizna "rdeča preproga", koktajli in ogromna torta v obliki kolesa. Tudi skodelice za kapučino imajo vgravirano Bianchijevo ime.

Glavni razstavni eksponat je turkizno-rumeno kolo Marca Pantanija, s katerim je leta 1998 osvojil Giro in Tour. Razstavljen je na sredini lounge prostora, poleg kolesa Feliceja Gimondija, s katerim je leta 1973 osvojil naslov svetovnega prvaka. Gimondi je znan po tem, da je dirkal v času, ko je bil Eddie Merckx na vrhuncu svoje kariere, pa vseeno uspel osvojiti vse tri velike tritedenske dirke - Giro je osvojil kar trikrat. Gimondi je bil prisoten na otvoritvi, ki je potekala le tri dni po njegovem 72. rojstnem dnevu. 

Kavarna v Milanu je šesta tovrstna Bianchijeva izpostava na svetu, prvo so odprli leta 2010 v Stockholmu. Sledile so še druge izpostave v skandinavskih državah in celo v Tokiu, trenutno pa iščejo primerno lokacijo v centru Londona. 

Bianchijev predsednik Salvatore Grimandi je rojen v Italiji, večino življenja pa je preživel na Švedskem. Takole je obrazložil idejo za Cafe & Cycles: "Rad si domišljam, da v sebi združujem švedsko natančnost in italijansko kreativnost ter temperament. Vedno se mi je zdelo narobe, da so Bianchijeva kolesa - zame brez dvoma najlepša kolesa na svetu - naprodaj v trgovinah, kjer prodajajo celo paleto svetovnih znamk. Zato sem želel ustvariti prostor, kjer bodo na ogled postavljeni le Bianchiji."

Kot mnogo manjših znamk se tudi Bianchi težko bori z velikani kolesarske industrije, kot sta Specialized in Trek. Zato želijo s konceptom Bianchijevega sveta v malem predstaviti bogato zgodovino, ki je nastala v 130 letih. Trenutno se Bianchijeva kolesa prodajajo v 60 državah po celem svetu, tudi v Sloveniji, sedež znamke pa je v mestu Treviglio ob Milanu.

Bianchi Cafe & Cycles se nahaja na Via Felice Cavalotti 8, v ogromni stavbi iz belega marmorja z notranjim dvoriščem, ki ponuja varen prostor za kolesarsko parkirišče. Ulice Milana so tako spet odete v turkizno barvo, ki je pustila ogromen pečat v kolesarskem svetu.

Notranjost Cafe & Cycles-a v Malmu:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ