Bianchi predstavil "Pantanijevo" Specialissimo (FOTO in VIDEO)

Bianchi predstavil "Pantanijevo" Specialissimo (FOTO in VIDEO)
08.03.2019 AVTOR: DZ, vir: Bianchi

Pri Bianchiju so se odločili, da ob 20-obletnici Pantanijevega podviga v etapi do Orope (Giro 1999) model Specialissima pobarvajo v posebne barve.

Se še spomnite podvigov Marca Pantanija. Dobil je dirko po Italiji in dirko po Franciji. Obe v isti sezoni. To je bilo leta 1998. Je tudi zadnji kolesar, ki mu je to uspelo. Naslednje leto so ga z dirke po Italiji izključili tik pred koncem, potem ko je bil na poti proti zanesljivi zmagi. Takrat je bil preprosto premočan za konkurenco. Med drugim pa je dobil tudi etapo do Orope. Takrat je imel deset kilometrov pred ciljem težave s kolesom, predvsem verigo. Izgubil je več kot pol minute. Vrnil pa se je na izjemen način.

Prehiteval je ostale in prišel do zanesljive zmage. Mediji so ta podvig označili za »Vrnitev stoletja«. Na tistem Giru je Pantani dobil kar štiri etape, potem pa so ga zaradi previsokega hematokrita izključili. Bianchi je zdaj na trg lansiral okvir Specialissima, s katerim želijo izkazati čast preminulemu kolesarju in njegovemu podvigu v Oropi. Mineva namreč 20 let. Okvir je črno-rumen, prav tak kot je bil takratni Bianchi, ki so ga poimenovali MegaPro Concept. Trak za balanco je seveda sinje modre barve. Na vilicah sta napisa Pirata in Oropa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ