Bianchi se vrača v svetovno serijo

Bianchi se vrača v svetovno serijo
03.11.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Italijanski proizvajalec koles Bianchi se vrača v najvišjo raven kolesarstva. Od prihodnje sezone dalje bo opremljevalec koles francoske ekipe Arkea Samsic, ki bo imela World Tour licenco.

Spremembe opremljevalcev koles po koncu sezone so v karavani pogoste, vsi ljubitelji italijanskih klasičnih koles pa se bodo povratka ene najbolj slovitih znamk na najvišjo raven dirkanja nedvomno razveselili. Kolesa Bianchi v prepoznavni »celeste« barvi so stalnica, ki v karavani enostavno ne sme manjkati.

Za sodelovanje so se dogovorili z ekipo Arkea Samsic, ki si je zagotovila triletno licenco svetovne serije in bo ciljala na to, da dosedanje dobre rezultate na dirkah nižje ravni nadgradi še z rezultatskimi presežki med elito. Kako dolgo bo sodelovanje trajalo, zaenkrat strani ne razkrivata, naj pa bi šlo za večletno sodelovanje.


Kolesarji bretanske Arkee bodo dirkali na kolesih Oltre RC, Specialissima in Aquila. Poseben bo prenovljeni model Oltre RC, ki naj bi bil po testiranjih v vetrovniku eden najbolj aerodinamičnih na cesti in bo še posebej prav prišel Arkeinim šprinterjem.

Kolesarji francoske ekipe so doslej dirkali na kolesih znamke Canyon.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ