Bike For Peaks, 2. "transferna" etapa

Bike For Peaks, 2. "transferna" etapa
18.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Najdaljša etapa na letošnjem Bike Four Peaks-u nas je odpeljala iz mondenega Bad Klainkirchheima v Hermagor pod smučiščem Nassfeld.
V 91 km smo morali pridelati še skoraj 2000 višincev. Etapa se je začela z zaprto vožnjo po široki regionalni cesti in nekateri smo mislili, da si je do prvega klanca pač treba izboriti čim boljšo pozicijo in prehitevali po pločnikih in skakali prek robnikov. A kmalu je prišel trenutek resnice in prvi klanec je postavil stvari na svoje mesto. Po spustu je sledila duhomorna ravnina z nekaj krajšimi klanci vse do drugega daljšega klanca dneva. Zadnjih nekaj kilometrov pa zopet ravnina po kolesarskih stezah in kolovozih do manjšega vzpona in spust v cilj.

Najhitrejši na trasi je bil Calle Friberg, ki je v ciljnem sprintu ugnal starosto maratonskih preizkušenj Christopha Sauserja ter Uweta Hochenwarterja. Pri Masterjih je zmagal Udo Bölts, najhitrejši Grand Master pa je bil Heintz Zörweg.

Vodilna dama je kljub pripetljaju na progi, ko je s skupino v kateri sem bil žal tudi jaz, malo zavila z začrtane trase in po nepotrebnem naredila še dodatnih nekaj kilometrov in višincev, uspela tudi danes zmagati in s tem zadržati skupno vodstvo.

Najhitrejši Slovenec je bil tudi danes Primož Lindič (Bicikel.com prek Alp), deset minut za njim pa Milan Urbančič. Natalija Anderluhpa je s ciljnim sprintom uspela priti na 6. mesto med damami.

Jutri gremo pa na Nassfeld, ampak žal ne s smučkami. Čaka nas 59 km in 2400 višincev, od tega jih 1300 naredimo že kar v prvem vzponu.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ