BinckBank: Odpovedane tri etape

BinckBank: Odpovedane tri etape
30.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Včeraj se je začela dirka BinckBank Tour. Prvo etapo je dobil JAsper Philipsen, a zdaj kolesarji čakajo, kako bo z nadaljevanjem. Razlog seveda koronavirus. Na dirki tudi Luka Pibernik.

BinckBank Tour je dirka, ki po tradiciji poteka po državah Beneluksa. Prva etapa je bila speljana med mestoma Blankenberge in Ardooie. V sprintu jo je dobil mladi član moštva UAE, ki ima za sabo resnično neverjetno sezono, Jasper Philippsen.

Danes bi se morali kolesarji pomeriti v posamični vožnji na čas, a so etapo organizatorji odpovedali zaradi zaostrovanja razmer v boju proti koronavirusu na Nizozemskem. Tudi naslednji dve etapi, torej tretja in četrta, sta pod vprašajem. Oziroma, skoraj zagotovo ju ne bodo izpeljali.

"To je boleče, vendar pa smo se morali tako odločiti, da preprečimo širjenje virusa," je dejal župan Vlissingena Bas van den Tillaar. Po treh dneh prisilnega in nenadejanega počitka bodo očitno lahko na dirki izpeljali zgolj zadnjo, peto etapo, ki se po številnih vzponih - poznamo jih z dirke po Flandriji - konča na znamenitem klancu Geraardsbergen.

To dirko je leta 2018 dobil tudi Matej Mohorič. Nizozemci so že odpovedali tudi državno prvenstvo v vožnji na čas, ki bi moralo biti 7. oktobra. Ob vseh teh novicah je zdaj vprašljiva tudi organizacija klasike Amstel Gold Race. Ta bi morala biti na sporedu 10. oktobra, cilj pa bo gostil Valkenburg.

"Ni še rečeno, da bomo nadaljevali. Je zelo pestro, o tem smo se pogovarjali še ves dan. Zdelo se je, da bo vse v redu. Poslali smo načrt prejšnji teden. Tako na UCI, kot vladi. Zdelo se je, da bomo dobili dovoljenje, včeraj sprejeti ukrepi pa so vse skupaj ogrozili," je dejal predstavnik organizatorjev dirke Amstel Gold Race Leo Van Vliet:

"Zdaj je vse v rokah lokalnih oblasti, ki se morajo odločiti. Mi se lahko samo po najboljših močeh potrudimo, da naredimo dirko kar se da varno. Ne vem, kdaj bo padla odločitev. A mora v tem tednu, drugače bomo težko vse izpeljali. Plan A je že zdavnaj propadel, plan B tudi. Zdaj že delamo na planu C."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ