Biološki potni list buri duhove: Postopek proti Lockeju

Biološki potni list buri duhove: Postopek proti Lockeju
17.12.2013 AVTOR: D. Z.
Jonathan Tiernan Locke, sicer član moštva Sky je zaradi nepravilnosti v Biološkem potnem listu suspendiran.

Britanec zaradi nepravilnosti v Biološkem potnem listu ni mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu v Firencah. Že dlje pa se ve, da je bil prav zaradi potnega lista med osumljenimi.

Očitno pa v tem času ni dovolj dobro pojasnil, zakaj naj bi do nepravilnosti prišlo. UCI je zato zdaj podal uradno zahtevo, da Britanska kolesarska zveza proti kolesarju uvede disciplinski postopek.

"Analize, ki jih je opravila strokovna komisija, so pokazale, da je prišlo do kršenja protidopinških pravil. Torej uporabe prepovedanih substanc ali metod. V skladu s pravili je zato UCI od kolesarjeve nacionalne zveze zahtevala, da ta uvede disciplinski postopek," se glasi uradna izjava za javnost Mednarodne kolesarske zveze.

Gre predvsem za vzorce iz leta 2012, ki so jih potem primerjali s tistimi, vzetimi v sezoni 2013, ko je bil Locke avtomatsko uvrščen v Biološki potni list. Lani je bil Locke še član moštva Endura Racing.

Takrat je dosegal tudi izvrstne rezultate. Nenazadnje je bil nekaj časa tudi vodilni na lestvici Europe Tour. Med drugim je takrat dobil tudi dirko Haut Var, dirko po Veliki Britaniji in dirko po Mediteranu.

Iz moštva Sky so sporočili, da so kolesarja, ki v sezoni 2013 ni dosegal vidnejših rezultatov, že suspendirali in trdijo, da je do glavnih nepravilnosti prišlo še pred prestopom Lockeja v Sky.

Kolesarjev menedžer Andrew McQuaid je poudaril, da Locke zanika kakršnokoli jemanje prepovedanih sredstev: "UCI je zato obvestil, da se bo boril proti obtožbam. Locke ne bo vozil za Sky ali se udeleževal njihovih skupnih priprav vse dokler primer ne bo rešen. Locke upa na hitro rešitev, a dokler do tega ne pride, situacije ne bo komentiral."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ