Bjarne Riis Olegu Tinkovu: Spoštovanja ne moreš kupiti

Bjarne Riis Olegu Tinkovu: Spoštovanja ne moreš kupiti
07.11.2016 AVTOR: D. Z.
Bjarne Riis se vrača v kolesarsko karavano. Sicer s skromnejšo ekipo, a on sam pritegne veliko pozornosti. Zdaj je to izkoristil, da je nekaj besed namenil tudi Olegu Tinkovu.

Riis se vrača
Bjarne Riis je dolgo vodil ekipo CSC oziroma kasneje Saxo Bank … Potem je prišel Oleg Tinkov in Riis mu je prodal svojo ekipo (govori se da za 4,5 milijona evrov), medtem ko je sam ostal menedžer. Njegova plača pa naj bi takrat znašala milijon evrov na leto. A kmalu se je sodelovanje z Olegom končalo. Zdaj bo ekipa po 15 letih delovanja razpadla, saj je Tinkov umaknil svoje milijone. Od takrat Riis njunega odnosa ni komentiral. Dlje časa se je govorilo, da se bo Riis s pomočjo Saxo Banka vrnil v karavano, vendar pa Danec očitno ni zbral dovolj finančnih sredstev, da bi sestavil konkurenčno moštvo. Sicer se vrača, a s kontinentalno ekipo Virtu Pro VeloConcept.

"Del življenja "
Vseeno pa je v intervjuju za Ekstra Bladet govoril predvsem o vodenju prejšnje ekipe, o Tinkovu … “Žalostno je, da je prišlo do tega. Žalostno je, da je vsega, kar sem sam gradil skoraj 15 let, tako hitro konec. Večkrat sem se vprašal, kaj se je sploh zgodilo. Nimam odgovora, pa tudi nič več mi vse to ne pomeni. Že pred časom sem šel naprej. ” Vseeno pa je priznal, da je bila ekipa njegovo ‘življenjsko delo ’. “Ekipa je bila velik dela mojega življenja in življenja moje družine. Tu sem se poklica vodje in poslovneža. Seveda še vedno boli, ko vidim, da bo ekipa razpadla. Ko sem ekipo prodal, vsekakor nisem želel, da pride do tega. Ravno nasprotno, ” je še pojasnil Riis. Seveda govori o ekipi, ki jo je ustanovil leta 2001. Takrat se je imenovala CSC Tiscali.

"Želel sestaviti najboljšo možno ekipo "
V njegovih ekipah so med drugimi blesteli Fabian Cancellara, Laurent Jalabert, Tyler Hamilton, Alberto Contador, Ivan Basso, Peter Sagan … “V vseh teh letih sem želel sestaviti najboljšo možno ekipo. Želel sem voditi ekipo na ravni Skya. Torej na taki ravni, da bi lahko do potankosti izpopolnil vse malenkosti. A takega proračuna nikoli nisem imel. ” Potem pa je nekaj besed Riis spregovoril tudi o Olegu Tinkovu. Slednji prav lepih besed Riisu v javnosti ni namenil, medtem ko Danec njunega odnosa nikoli ni komentiral. Tudi tokrat pa se ni prav posebej spuščal v podrobnosti.

Nečesa ne moreš kupiti ...
“Seveda sem bil razočaran, ko sem bral, kaj vse je Oleg govoril o meni. Raje bi videl, da bi pokazal več dostojanstva. Ampak, on pač mora narediti, kar si zaželi. Dogovorila sva se, da o najinem razhodu ne bova govorila. To nameravam spoštovati, čeprav je on dogovor prekršil, tako da bi ga lahko tudi jaz. Vendar pa tega ne želim storiti. ” Vseeno pa je podal svoje mnenje. Predvsem na vprašanje, zakaj sta se tako hitro po prodaji ekipe sprla: “Mislim, da zaradi nevoščljivosti. Mene so kolesarji in ostali zaposleni spoštovali. Spoštovanje pa je nekaj, kar si moraš prislužiti. To je nekaj, kar gradiš več let. Tega se ne more kupiti. Še vedno pa ne razumem, kaj je šlo tako zelo narobe. Sam prihajam iz sveta, v katerem ljudje govorijo o težavah. Tu je to bilo nemogoče. Kmalu sem imel dovolj in zaprosil sem, če lahko prekineva sodelovanje. Niso me odpustili, pa čeprav novinarji to radi zapišejo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ