Bjarne Riis se vrača kot solastnik ekipe NTT Pro Cycling

Bjarne Riis se vrača kot solastnik ekipe NTT Pro Cycling
08.01.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Danec Bjarne Riis bo s svojim podjetjem Virtu Cycling Group postal solastnik ekipe NTT Pro Cycling, še lani znane kot Dimension Data.

Bjarne Riis se (očitno) vrača na najvišjo raven kolesarstva.

Bjarne Riis je bil nekoč svetovno najbolj prepoznaven danski športnik, potem pa je dopinški škandal precej očrnil njegov ugled doma in v kolesarskem svetu. Vseeno je Riis nadaljeval v kolesarstvu kot lastnik in vodja ekip do leta 2015, ko so razhajanja z Olegom Tinkovom postala prevelika in Riis se je moral posloviti.

Potem je ustanovil Virtu Cycling Group s še dvema danskima mogotcema (Lars Seier Christensen in Jan Bech Andersen, lastnik nogometnega kluba Brondby) in si zastavil za cilj, da bo do leta 2021 na Danskem zaživela ekipa svetovne serije. Naslednje leto bo namreč štart Toura v Kobenhavnu, kot zelo resen kandidat, da se pridruži ekipi kot glavni sponzor, pa se omenja dansko podjetje Velux.

Očitno je Riisu vsaj deloma uspelo, lastništvo ekipe NTT Pro Cycling, ki naj bi naslednje leto dobila precej drugačno, bolj »evropsko« podobo, si bo delil z zdajšnjim lastnikom Dougom Ryderjem. Ni še znano, če bo napovedani prevzem (objavili naj bi ga danes) vplival tudi na ime ekipe v letošnji sezoni.

Danski mediji še navajajo, da je bil Riis že lani blizu nakupu deleža v Dimension Dati, a so pogajanja padla v vodo, poleti pa so ga povezovali tudi s prevzemom Katjuše.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ