Bjarne Riis se vrača? Projekt bo predstavil februarja!

Bjarne Riis se vrača? Projekt bo predstavil februarja!
29.01.2016 AVTOR: D. Z.
Bjarne Riis bo očitno spet sestavil kolesarsko ekipo. Podporo očitno že ima. To naj bi bil Saxo Bank.

Bjarne Riis je, potem ko je končal športno pot, prevzel vodenje ekip. Nazadnje je imel v svoji lasti ekipo Saxo Tinkoff Bank. Potem pa je to ekipo prodal ruskemu bogatašu Olegu Tinkovu. Ta je Riisa kmalu zatem odpustil, a konec lanske sezone tudi izgubil sponzorja, ki ga je pripeljal prav Riis – dolgoletnega kolesarskega podpornika Saxo Bank.

Zdaj so Danci očitno pripravljeni na nov vstop v kolesarsko karavano. Seveda s pomočjo Bjarneja Riisa. Cyclingweekly piše, da bo več znanega 25. februarja, ko bo Danec v Copenhagnu sklical novinarsko konferenco. A mnogi že ugibajo, da se bo 51-letni Riis vrnil v kolesarstvo. Morda bo odkupil nazaj ekipo, ki jo je prodal Tinkovu.

Ta se namreč konec sezone umika iz kolesarstva. Riis bi za to ekipo sicer moral plačati nekaj milijonov evrov, a bi obenem lahko računal na usluge določenih zvezdnkov, ki imajo že zdaj veljavne pogodbe do konca sezone 2017. To sta tudi svetovni prvak Peter Sagan in Rafal Majka. A zaenkrat nas čaka mesec dni čakanja. Morda pa se res obeta nova ekipa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ