Bjarne Riis: Froome ima zavore. Če smo prehitri, naj jih uporabi! Contador: Zadovoljen z izbiro kolesa!

Bjarne Riis: Froome ima zavore. Če smo prehitri, naj jih uporabi! Contador: Zadovoljen z izbiro kolesa!
18.07.2013 AVTOR: D. Z.
"Froome ima zavore in jih lahko uporabi. To je dirka. Če ga je strah, potem naj pogosteje zavira, saj bomo mi napadali povsod, na vzponih ali spustih," je pred alpskimi etapami napovedal menedžer Saxo tinkoffa Bjarne Riis.

Froome začel z navadnim kolesom, zaključil z Bolidom
Po odpeljanem kronometru smo dobili dokaz, da se tudi Alberto Contador vrača v pravo formo, pa čeprav se je že tretje etapne zmage na letošnji dirki po Franciji veselil Christopher Froome. Tokrat je zgolj za slabih devet sekund ugnal Španca.

Na zadnjem gorskem cilju je še zaostajal za 11 sekund, vendar je tik pred merjenjem časa zamenjal kolo. Z navadnega je presedlal na Pinarellovega Bolida, prilagojenega za vožnjo na čas. V zadnjih 12 kilometrih je tako bil kar 19 sekund hitrejši od Contadorja.

Froome na ogledu spoznal, da v zaključku potrebuje težje prenose
»Prav lahko je zamenjava kolesa naredila tisto razliko. Ko sem na jutranjem ogledu prevozil progo, sem spoznal, da bi bilo prav, če bom za zaključni del potreboval težje prenose. Na drugem kolesu sem jih tudi imel, « je priznal Christopher Froome. Britanec je priznal, da te zmage tokrat ni pričakoval, saj se je prvič v karieri soočil s tako razgibanim kronometrom:

»Ko sem prečkal ciljno črto in videl, da sem postavil najboljši čas, kar nisem mogel verjeti. Tokrat sem startal z namenom, da pred pomembnimi etapami čim manj izgubim. Da bom najhitrejši? Tega nisem pričakoval. « Froome je priznal, da mu je na roko šlo tudi vreme, in je kljub dežju v zadnjem spustu uspel nadoknaditi zaostanek.

Contador: Presenečen, da je Froomu po zaostanku uspelo zmagati
Po drugi strani pa je bil zadovoljen tudi Alberto Contador. »Vesel sem, ker sem bližje, pa čeprav je škoda, da sem zmago izgubil zgolj za nekaj sekund. Froome je neverjeten tako na vzponih kot v kronometrih. Ko sem videl, da zaostaja, sem bil zares presenečen, da mu je uspelo. Zadnji spust sem zaradi dežja prevozil bolj previdno, saj sem včeraj padel. Vesel sem, da me koleno ne boli, kar je pred nadaljevanjem še dodatna motivacija, « je dejal Contador, sicer član moštva Saxo Tinkoff.

Španec pa je komentiral tudi njegovo odločitev, da na vrhu drugega vzpona ne zamenja kolesa: »S to odločitvijo sem zadovoljen. Mehanik Faustino mi je pripravil kolo in težko bi opravil boljše delo. Današnje drugo mesto ni spremenilo ciljem. Poskusiti moramo priti na sam vrh. Res je. Froome je neverjeten in zelo močan. A s to ekipo, ki jo imam okrog sebe, imamo več možnosti. «

Riis: Frooma bomo težko premagali
Prav na te različne možnosti stavi tudi menedžer moštva Saxo Tinkoff Bjarne Riis. Alberto Contador je zdaj drugi. Za Froomom zaostaja za štiri minute in 34 sekund, tretji pa je njegov klubski kolega Roman Kreuziger, ki ima še dodatnih 17 sekund zaostanka.

»Mislim, da bomo lahko igrali svoje karte. Če jih bomo ob pravem času, bi lahko bilo še zelo zanimivo. To je dobra kombinacija. Seveda se zavedamo, da je Frooma težko premagati, vendar bomo še pred koncem Toura poskusili. Zdaj smo v dobrem položaju, « je dejal Riis in dodal:

»Z ekipo sem zadovoljen. Alberto in Roman sta zelo močna. Froomu smo se približali. To je najbolj pomembno. Seveda bi bilo fantastično, če bi zmagali, a za to moramo biti še hitrejši. « O tem, kaj si misli o pritoževanju Christopherja Frooma po spust proti Gapu v 16. etapi, pa ste lahko že prebrali v napovedi.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ