Bjarne Riis: Obeta se sanjska bitka

Bjarne Riis: Obeta se sanjska bitka
18.03.2014 AVTOR: D. Z.
"Mislim, da bomo lahko videli bitko, o kateri vsi sanjajo," je po podvigu Alberta Contadorja dejal Bjarne Riis, ki je meril na Tour de France in boj s Christopherjem Froomom.

Dve zmagi v dveh dneh, predvsem pa podvig v peti etapi dirke Tirreno-Adriatico. Razlog, da je lahko Alberto Contador pred nadaljevanjem sezone še kako optimističen. Predvsem pa že zdaj prepričan, da bo to boljša sezona, kot lanska.

»Alberto je zmagovalec in to, kar se je zgodilo lani, zanj ni bilo lahko. Strinjala sva se, da pozimi spremenimo pristop. Trdo je delal in to se mu vrača, « je dejal Bjarne Riis. Poudaril je, da je Contador vzel precej bolj znanstven pristop do treninga, veliko časa je preživel na visoki nadmorski višini in bil tudi v vetrovniku.

»Alberto je vseeno izkušen in mu na merilec moči ni treba vseskozi gledati. Ve, kako dober je. Če pa hočeš na dirkah prehiteti ostale, jih moraš premagati, ne pa gledati na merilec moči, « je še pojasnil Riis in se spomnil tiste izjemne zmage v peti etapi: »Mislim, da je zanj dobro, da lahko zmaga tudi z napadom daleč pred ciljem. To je potreboval. Hotel je dokazati, da je močan. «

Kmalu pa Contadorja čaka soočenje s Christopherjem Froomom. Britanec se je moral nastopu na dirki Tirreno-Adriatico zaradi težav s hrbtom odpovedati. Oba pa bosta zdaj nastopila na etapni dirki po Kataloniji, ki se začne 24. marca. Riis je prepričan, da pri Skyu Contadorjevega podviga niso spremljali ravnodušno:

»Stavim, da sedijo doma in spremljajo. V to ne dvomim. So zaskrbljeni? Ne vem. A to je tekmovanje. Če hočeš zmagati, moraš biti dober. Če hočeš premagati ostale, moraš biti najboljši. « Riis je še izpostavil, da Contador še zdaleč ni v najboljši formi in da bo že v Kataloniji še boljši. Po tej dirki pa bo nastopil še na dirki po Baskiji. Ardenskim klasikam se bo odpovedal in se posvetil pripravam na dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ