Black hole bike fest: Podrobneje o podzemni enduro preizkušnji, tečaj za otroke

Black hole bike fest: Podrobneje o podzemni enduro preizkušnji, tečaj za otroke
10.06.2014 AVTOR: Andrej Dekleva
Še mesec dni do začetka (gorsko)kolesarskega festivala Black hole bike fest v Mežiški dolini na Koroškem! Čas, da izdamo še kaj o sporedu.
Gorskokolesarski enduro v "jami" - podrobnosti o trasi

Pred kratkim smo izdali, da bomo v nedeljo 20. julija v opuščenih rovih v Podzemlju Pece izvedli tekmovanje za izbrano trideseterico, ki se bo dvakrat spustila po urejeni podzemni trasi z višinsko razliko 90 metrov.

Tokrat zaupamo še nekaj podrobnosti:

Štart je v zbirni dvorani ob postajališču rudniške železnice Moring, 3,5 km daleč od dnevne svetlobe. Od tam proga skozi tesen prehod vstopi v atraktiven spust v odkopu. Sledi šprint po rovu do velikega globinskega jaška, ki se strmo spušča v globino. Da ne bi šlo prehitro, je tam postavljen slalom, proti koncu pa sta tudi dve skakalnici.
Po ostrem zavoju skozi malo medetažo in dvorano sledi še manj kot 100 metrov poganjanja po rovu do prostorne ciljne dvorane. Vse skupaj za najhitrejše za manj kot minuto akcije, zato bo šlo na čas kar dvakrat, še prej pa vsaj enkrat za spoznavanje trase.

Potrebe po natančnem zemljevidu podzemne dirke ni, zato smo arhitektinji in oblikovalki Kaji Kos naročili le zemljevid v "gusarskem slogu".

Tečaj gorskega kolesarjenja za otroke

V času festivala Black hole bike fest bomo v dveh ponovitvah pripravili gorskokolesarski tečaj za otroke in mladino. Gre za druženje mladih gorskih kolesarjev pod strokovnim vodstvom inštruktorjev gorskega kolesarjenja in licenciranih vodnikov. Vabimo otroke starosti med 11 in 15 let.

Prvega dne, v ponedeljek 21. julija, bo tečaj potekal v Črni, naslednjega dne pa v Jamnici nad Prevaljami. Vsak dan bo tečaj trajal od 9.30 do 15. ure. Možna je udeležba na enem ali obeh dneh. Cena za dan je 7, za dva dni pa 12 evrov in vključuje strokovno voden tečaj gorskega kolesarjenja za otroke, prigrizek in animacijo. Po dogovoru organiziramo tudi lokalni prevoz na lokaciji, možen je tudi najem kolesa in čelade.

Več o tečaju za otroke

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ