Blatna otvoritev sezone gorsko kolesarskih maratonov

Blatna otvoritev sezone gorsko kolesarskih maratonov
09.05.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na Rivi ob Gardskem jezeru se je tudi letos začela sezona gorsko kolesarskih maratonov - Rocky Mountain BIKE Marathon powered by VAUDE 2014.
Kot že nekaj let so bile tudi letos na voljo štiri različno dolge trase: 28,63 km Ronda Facile, 44,79 km Ronda Piccola, 75,70 km Ronda Grande in najdaljša 93,93 km Ronda Extrema s kar 3813 višinskimi metri.

Elite konkurenca se je pomerila na najzahtevnejši trasi, s katero je najhitreje opravil stari znanec gorsko kolesarskih maratonov Urs Huber (SUI, Team Bulls) in sicer s časom 4:29:34, kljub blatni in spolzki podlagi. Sledila sta Tiago Ferreira (POR, Team Protek) in Jaroslav Kulhavy (CZE, Specialized), ki ga sicer bolje poznamo iz XC dirkanja.
V Elite konkurenci Slovenci svojega predstavnika sicer nismo imeli, je pa s traso najhitreje opravil Primož Lindič (
Bicikel.com) in zasedel 7. mesto med Masterji 2 M.

Damska Elite konkurenca je bila skromnejša, vsega 9 tekmovalk je končalo najdaljšo traso. Najhitrejša je bila Sally Bigham (GBR, Topeak Ergon Racing) s časom 5:40:27 in očitno bo tudi letos krojila sam vrh gorsko kolesarskih maratonov. Sledili sta Verena Krenslehner (AUT, Conway Racing) in Sabine Sommer (AUT, Sportlehner).

Tudi pri ženskah Elite tekmovalke nismo imeli, je pa odlično 3. mesto med Master 1 W zasedla Natalija Anderluh (Bicikel.com).

S krajšo traso Ronda Grande je najhitreje opravil Andreas Kleiber (GER, Texpa Simplon) s časom 3:40:03, le dve minutki za njim pa Lenart Noč (Uni Team). Najhitrejša dama je bila Christina Kollmann (AUT, Fill proForma Racing) s časom 4:25:12, najboljša slovenska predstavnica pa je bila Anja Rugelj na 32. mestu.

 

 

 

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ