Blato, dež in zabava z ŠD Golovec na Primorskem

Blato, dež in zabava z ŠD Golovec na Primorskem
01.01.2019 AVTOR: Jure Klančar

Pridružili smo se ŠD Golovec Trails na zaključni klubski turi na Primorskem v dežju in blatu.

Okoli 15 se nas je zjutraj zbralo v Ljubljani, od koder smo se v upanju na sonce in suhe trejle odpravili proti Ajdovščini. Ob prihodu smo se soočili z ugotovitvijo, da so se trejli ob dežju že zdavnaj spremenili v blatne tobogane, vendar je motivacija zmagala in začeli smo z eno najboljših in najbolj blatnih tur leta.


Začetek ture na vrhu trejlov pod Predmejo. Vsi še suhi, čisti in žejni prvih strmin.

Skoraj takoj po začetku trejla se je pokazalo blato, zavoji so postali težji, zaviranje brez učinka in kolo v trenutku popolnoma blatno. Klub mokrim razmeram smo uživali in kmalu ugotovili, da drseče potke niso najboljše za hitrost ampak odlične za zabavo, ki se je stopnjevala z vsakim naslednjim trejlom.


Dež, megla in blato nam niso preprečili ene najboljših tur tega leta. Trejli na južnih obronkih Trnovskega gozda nad Ajdovščino tudi v slabem vremenu ne razočarajo.


Ostati čist ni bila nikoli opcija. Že po prvih nekaj zavojih smo vred z kolesi vsi postali bogatejši za nekaj kilogramov blata ter ga pridno nabirali še nekaj ur dokler ni bil pokrit vsak centimeter.


Po več urah drsenja, padanja in vriskanja po Ajdovskih trejlih smo bili blatni, mokri in utrujeni ampak več kot zadovoljni z zadnjim klubskim izletom leta. Med čakanjem na kolege, ki so pripeljali avtomobile iz vrha so se najpogumnejši kar vred z kolesi odpravili umiti v bližnji potok, medtem ko so se bolj zadržani odločili, da to možnost pustijo za toplejše dni. Dan smo spet čisti in suhi zaključili še z skupinsko večerjo v Ajdovščini pred odhodom v Ljubljano.


ŠD Golovec Trails


Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ