Blaž Jarc dobil prestižno dirko v Belgiji!

Blaž Jarc dobil prestižno dirko v Belgiji!
20.08.2013 AVTOR: D. Z.
Blaž Jarc je veliki zmagovalec prestižne dirke prve kategorije za Veliko nagrado Zottegema. V cilj je prišel sam in je imel čas tudi za veselje.

Kolesarji na dirki v Zottegemu so morali premagati dobrih 180 kilometrov. Govorimo o zelo razgibani in posledično selektivni trasi. Do prvega pravega pobega pa je prišlo po šele dobri uri dirkanja, ko se je v ospredju znašla večja skupina kolesarjev, katerih poskus pobega pa ni bil uspešen.

Potem pa je prišlo do novega pobega okrog 20 kolesarjev, v tej skupini pa je bil tudi Blaž Jarc. Kolesar moštva NetApp Endura je v zaključku imel dovolj moči, da se je otresel preostalih kolesarjev.

Po dobrih štirih urah dirkanja se je po napadu v samem zaključku lahko veselil prestižne zmage. Pet sekund za njim se je moral z drugim mestom zadovoljiti Belgijec Boris Dron, tretji pa je bil Nizozemec Wouter Mol.

»Danes smo dirkali zelo agresivno. V vsakem pobegu smo bili zraven, bili pa smo tudi pobudniki pri odločilnem pobegu. Roger in Blaž sta dirkala zares odlično, z Ralfom pa smo imeli še dodatnega aduta med ubežniki. Prav on je trdo garal, da je Blaž lahko ohranil dovolj moči za napad v zadnjih dveh kilometrih, « je dejal športni direktor moštva NetApp Endura Christan Pomer.

»Taka solo zmaga je vedno nekaj posebnega. Zanj sem zelo vesel. Končno se mu je izšlo. Vendar pa je ta zmaga posledica trdega dela celotne ekipe, « je še dodal prej omenjeni športni direktor.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ