Blaža Klemenčič 1. doma, Zarja Černilogar do neverjetne zmage

Blaža Klemenčič 1. doma, Zarja Černilogar do neverjetne zmage
01.07.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki v Kamniku je v ženski konkurenci zmagala Blaža Klemenčič. Zarja Černilogar je dobila spust na Češkem.

Blaža Klemenčič suvereno do zmage
A najprej na domača tla, natančneje v Kamnik. Tam so že šestnajstič izpeljali tekmovanja v olimpijskem kros. Tokrat je potekal v močni mednarodni zasedbi, saj so se kolesarji in kolesarke lahko borili za UCI točke. Nenazadnje je šlo za tekmo prve kategorije. Blaža Klemenčič je bila pri ženskah prva favoritinja za zmago, čeprav je še dan prej nastopila na zahtevnem maratonu za svetovno prvenstvo, kjer je osvojila peto mesto.

A vlogo favoritinje je Klemenčičeva tokrat tudi upravičila. Na progi se je znašla daleč najbolje. Po uri in 25 minutah se je lahko veselila zaslužene zmage. Za dobri dve minuti je ugnala Ukrajinko Jano Belomoino. Tretja je bila Rusinja Anna Konovalova. Sedmo mesto je pripadlo Tini Perše. V moški konkurenci je bil najboljši Avstrijec Alexander Gehbauer. Drugi je bil Ukrajinec Sergil Risenko, tretji pa Andras Parti.

Rok Korošec je bil 11., Boštjan Hribovšek 17., Urban Ferenčak 18., Lenart Noč 24 … V krosu se je preizkusil tudi Miha Halzer, ki je zasedel 36. mesto. Naslednjo nedeljo bo na sporedu tudi državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Tam lahko spet pričakujemo dvoboj med Blažo Klemenčič in trenutno najboljšo gorsko kolesarko na svetu Tanjo Žakelj.

Zarja do prve zmage v evropski seriji
Zarja Černilogar je nadvse uspešno nastopila na drugi dirki serije iXS v spustu. Ta je bila na Češkem. Članica kluba Blackthorn GT je bila najhitrejša že na kvalifikacijah, v nedeljo na tekmi, pa je samo še potrdila dobro pripravljenost. Premagala je domačo adutinjo Jano Bartovo. Ta je zaostala za dobrih devet sekund. Tretja je bila Nemka Sandra Rubesam, ki je zaostala že za več kot 19 sekund.

Z dobrimi 20 sekundami zaostanka in s petim mestom se je izkazala Špela Horvat. Černilogarjeva je po zaslugi četrtega mesta na prvi tekmi, prevzela tudi vodstvo v prej omenjeni seriji. V moški konkurenci je zmagal Robin Wallner. Najboljši Slovenec je bil Žiga Pandur, ki je s progo opravil osem sekund počasneje ob zmagovalca. Zasedel je deveto mesto. Jure Žabjek je bil 11.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ