Blaža Klemenčič 5. na SP, Tanja Žakelj 4. ob debiju v eliminatorju

Blaža Klemenčič 5. na SP, Tanja Žakelj 4. ob debiju v eliminatorju
29.06.2013 AVTOR: D. Z.
Blaža Klemenčič je na svetovnem prvenstvu v gorskokolesarskem maratonu zasedla odlično peto mesto. Tanja Žakelj je na Poljskem prvič nastopila v eliminatorju in bila četrta.

Legendarna Dahlejeva do naslova
A najprej v bližino Kitzbuhla. Tam je potekalo svetovno prvenstvo v gorskokolesarskem maratonu. Članice so morale premagati kar 85 kilometrov. Zmagala pa je Norvežanka, 40-letna Gunn Rita Dahle Flesjaa. Na cilju si je privozila več kot tri minute prednosti pred Sally Bigham in več kot sedem pred tretjo Esther Suess. Blaža Klemenčič je zasedla odlično peto mesto. V moški konkurenci je v napetem zaključku zmagal Christoph Sauser. Lenart Noč je dirko končal na 60. mestu.

Tanja tudi v eliminatorju med najboljšimi
Trenutno najboljša gorska kolesarka na svetu Tanja Žakelj, ki je prevzela tudi vodstvo na lestvici UCI, se mudi na Poljskem. V petek se je sploh prvič v karieri preizkusil v eliminatorju. In debi je bil izjemen. Tanja se je uvrstila v finale in je na koncu zasedla četrto mesto.

»Z zanimanjem sem pričakovala svojo prvo dirko v eliminatorju. Zelo mi je bila všeč že štafeta na evropskem prvenstvu, predvsem zaradi lokacije v mestu in samega vzdušja. Sama dirka je težka, hitro se zavleče in težko je ohraniti dovolj moči za finale, najpomembnejšo vožnjo v dnevi. Ravno v finalu mi je zmanjkalo moči za kaj več kot četrto mesto. Sicer pa bi dirke v eliminatorju raje videla na bolj tehničnem in naravnem terenu, « je dejala Tanja Žakelj, sicer članica moštva Unior Tools Team. Zmage se je veselila Eva Lechner.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ