Blaža Klemenčič 5. v Houffalizu / Slovenci množično na kros na izpadanje

Blaža Klemenčič 5. v Houffalizu / Slovenci množično na kros na izpadanje
15.04.2012 AVTOR: Blaž Mazi
Na drugi tekmi svetovnega pokala uprizorila izvrstno predstavo! / V končnici discipline XC eliminator dve Slovenki: Ana Zupan in Tina Perše.

Množična udeležba Slovencev na krosu na izpadanje
 

Prvič je mednarodna kolesarska zveza v belgijskem Houffalizu izvedla tudi dirko nove discipline XC eliminator - kros na izpadanje.
V finalu sta nastopili dve Slovenki: Ana Zupan (EnergijaTeam) se je uspela prebiti v četrtfinale, kjer je končala na izvrstnem 16. mestu. Žal je Tina Perše (Calcit) končala eliminator preizkušnjo v osmini finala in je bila 23. Ano Zupan si lahko pogledate med ogrevanjem v posnetku uradnega prenosa prireditve (na 1:30).
Najboljšo slovensko moško uvrstitev v svetovnem pokalu je z 9. mestom dosegel Miha Halzer (EnergijaTeam). Ur <i>ban Ferenčak (Calcit) je dosegel 45. mesto, Boštjan Hribovšek (Calcit) je bil 52., Rok Korošec (Calcit) pa se je med 75. tekmovalci uvrstil na 71. mesto.

"Presrečna sem. Dirka je bila naporna, šla sem na polno in vozila na robu zmogljivosti praktično ves čas," je povedala naša najboljša gorska kolesarka, ki je morala zaradi izhodišča iz južnoafriške dirke startati z 41 mesta. "Prehiteti sem morala vse počasnejše tekmovalke, da sem se prebila do vodilnih. Ko sem dohitela Majo Wloszczowsko in Pauline Ferrand Prevot, sem dojela, da bo danes dober dan," je bila po dirki navdušena Blaža Klemenčič

Čeprav so vodilne z razlčnimi taktikami poskusile vse, da bi druga drugo utrudile do te mere, da bi se začela skupina redčiti, Blaža ni odpadla, njena prednost pred zasledovalkami pa je samo še naraščala.

Na koncu je imela več energije zmagovalka prve preizkušnje svetovnega pokala v Južni Afriki Maja Wloszczowska, ki ji je proti koncu uspel pobeg. Ne glede na to je Slovenka, ki vozi za ekipo Felt Ötztal X-Bionic ciljno črto prečkala v času1:33:05 z visoko dvignjenimi rokami in zadovoljnim nasmehom.

Tanja Žakelj (Salcano) je dirko s časom 1:37:35 končala na 26. mestu,Ana Zupanpa je odstopila.
Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ