Blaža Klemenčič in Boštjan Hribovšek nova državna prvaka v olimpijskem krosu (fotogalerija)

Blaža Klemenčič in Boštjan Hribovšek nova državna prvaka v olimpijskem krosu (fotogalerija)
23.06.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Završnica je bila kraj letošnjega državnega prvenstva za gorske kolesarke in kolesarje.

V sončnem vremenu na suhi podlagi je bilo vse pripravljeno, da so gorski kolesarji in kolesarke na hitri progi pomerijo za naslove državnih prvakinj in prvakov.

Prvi start so imeli v kategoriji U7 in U9, kjer so do naslova državnih prvakov prikolesarili

Jaka Tominšek ( Calcit Bike Team ) in Eva Trpin ( Orbea Geax ) v kategoriji U7 in Jan Boltar ( Calcit Bike Team ) ter Nika Mikuž ( Orbea Geax ) v kategoriji U9.

Sledil je start kategoriji U15, U13 in U11. Zaradi premajhne časovne razlike med starti posamezne kategorije so imeli predvsem kolesarji v kategoriji U13 in U11 glede na preostale dirke v letošnjem letu za Pokal mladih spremenjene, neobičajne pogoje. Na progi, ki že v osnovi ne dopušča prehitevanja je bila hitro po startu nepregledna gneča in pomešani kolesarji vseh treh kategorij.

Na kocu so naslove osvojili v kategoriji U11, Žan Pahor ( Calcit Bike Team ) in Hana Kranjec Žagar ( Calcit Bike Team ), v kategoriji U13, Teo Pečnik ( KK Ravne) in v kategoriji U15, Anže Skok ( KD Sloga 1902 Idrija ) in Vita Movrin ( Energijateam.com ).

V naslednjem "skupinskem" startu so se pomešali Amaterji, Masterji in elite ženske. Po osvojitvi naslova evropske prvakinje je morala Tanja Žakelj ( Unior Tools Team ) tokrat priznati premoč Blaži Klemenčič ( Felt Fentstraa Kenda ), ki je tako osvojila svoj tretji naslov državne prvakinje. Po prvem krogu je Tanja še držala stik z Blažo, ki pa je do tretjega kroga narasla do "varne" prednosti, ki jo je morala Blaža samo še kontrolirati.

V preostalih kategorijah so naslove osvojili med mlajšimi mladinci Blaž Govekar ( Orbea Geax ), starejšimi mladinci Rok Naglič ( KK Ravne ), mladinkami Katja Kerpan (Hit Casino Meblo Jogi ), amaterji Tadej Podgovrnik ( Orbea Geax ), veterani 1 Jure Kukovič ( Calcit Bike Team ), veterani 2 Peter Vesel ( Uni team ), veterani 3 Tine Zupan ( Scott Team ) in veterankami Mira Kranjec ( Calcit Bike Team ).

V članski kategoriji sta se pričakovano tako kot na vseh letošnjih dirkah za slovenski pokal med seboj borila klubska kolega Boštjan Hribovšek in Gregor Krajnc oba ( Calcit Bike Team ). Skupaj sta bila do polovice preizkušnje, nato pa se je Hribovšek oddaljil in držal razliko vse do cilja. Po lanskem drugem mestu je Hribovšek z osvojitvijo naslova državnega prvaka v članski konkurenci osvojil enega največjih uspehov v karieri. Za njim je ciljno črto prečkal Krajnc, ki je osvojil naslov prvaka v kategoriji U23.

Slovenski pokal se nadaljuje že v sredo 25. 6. na Koroškem. Potem pa sledi predah in si sledijo še tri pokalne dirke ( Karavanke, Črni vrh, Mengeš ), do zaključka slovenskega pokala.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ