Blaža Klemenčič in Habitat Mountainbike Team

Blaža Klemenčič in Habitat Mountainbike Team
12.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Team Fenstra Felt powered by Kenda za katerega je naša top atletinja Blaža Klemenčič vozila že lansko sezono je dobil novo ime: Team Van der Heide - Kenda.
Kar je zanimivega pri novem klubu je njihov “dobrodelni ” naziv Habitat Mountainbike Team. Habitat for Humanity je namreč projekt, ki omogoča tudi ljudem v stiski bivanje v varnih domovih - www.habitat.org. Po njihovih podatkih naj bi pomagali že okrog 5 milijonom ljudi po svetu. Za sponzoriranje gorsko kolesarskega kluba so se odločili, ker si želijo večjo prepoznavnost, saj tekmovalci kluba ciljajo na visoka mesta v svetovnem pokalu discipline cross country gorskega kolesarstva.

Glavni cilj kluba so uvrstitve v prvo deseterico pri damah, za kar bo skrbela Blaža. Družbo pa ji bodo delale še Belgijka Ruben Scheire, Avstrijka Lisa Mitterbauer ter Nizozemka Anne Terpstra. Poleg dam bosta pri moških tekmovala še dva mlada nizozemska upa Thijs Zuurbier in Gosse van der Meer, ki pa upata na prvo dvajseterico v moški konkurenci krosa.

Pred časom smo poročali, da bi naj Blaža odpeljala letošnji Cape Epic v elitni družbi Angležinje Sally Bigham. Žal je poškodba kolena Blaži onemogočila nastop v Južni Afriki, ampak morda pa se uspe pozdraviti in pripraviti za nastop na nam bližjem Transalpu?

Po besedah vodstva kluba naj bi Habitat Mountainbike Team imel predstavnike na tej najstarejši etapni gorsko kolesarski dirki. Držimo pesti!
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ