Blaža Klemenčič na evropskem prvenstvu zasedla 3. mesto

Blaža Klemenčič na evropskem prvenstvu zasedla 3. mesto
26.07.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Na EP v olimpijskem krosu v Chies d'Alpagu je Blaža Klemenčič osvojila bron, Tanja Žakelj pa končala tik za njo. Naslov Neffovi.
Slovenski kolesarki v evropskem merilu sodita v sam vrh kolesark v olimpijskem krosu, žal pa letos predvsem Tanja Žakelj še ni ujela šampionske forme iz prejšnjih sezon. 

V zadnjih dirkah pred evropskim prvenstvom se je njuna pripravljenost začela dvigovati, Klemenčičevi pa jo je zagodla poškodba. Na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu je padla in si zlomila rebro, zato je v prejšnjih 14 dneh trenirala po posebnem programu.

Obeti tako niso bili najboljši, je pa lansko leto na zelo podobni progi Žakljeva osvojila naslov evropske prvakinje. Tudi tokrat sta začeli odločno in se takoj prebili v ospredje. Švicarka Jolanda Neff je bila razred zase, sama se je odpeljala novi zmagi naproti, v ozadju pa se je razplamtel boj za srebro in bron.

Po prvem krogu je bila Žakljeva tretja, na četrtem mestu je bila občasna članica cestne ekipe BTC-ja Eva Lechner, na petem pa Klemenčičeva. 35-letna Slovenka je nato pospešila in do cilja prehitela branilko naslova evropske prvakinje, Lechnerjeve pa ni več ujela.

"Zelo sem vesela, saj sta bila zadnja dva tedna zaradi poškodbe zelo težka. Progo sem poznala, zato nisem potrebovala dodatnih treningov in sem na dirko prišla spočita," je bila z novo kolajno - lani je bila srebrna - zadovoljna Klemenčičeva, ki takoj odhaja na dirke svetovnega pokala v Kanado.

"Zadovoljna sem, da mi je šla dirka dobro od nog in da sem se že s štarta lahko pognala na polno, brez strahu pred progo in tekmicami. Na štartu sem bila spredaj, ohranila sem stik s prvimi kolesarkami, nastale so sicer luknje, potem pa se je izoblikovala manjša skupina kolesark. Jolanda je pobegnila takoj, v prvem krogu sem še sledila ritmu Lechnerjeve, potem pa je malo zmanjkalo," pa je po dirki povedala Tanja Žakelj, ki ni bila preveč razočarana.

Gregor Kranjc je bil med mlajšimi člani 31., pri mladincih je Simon Čibej pridirkal do 63. mesta, v eliminatorju pa je Urban Ferenčak tokrat zasedel 21. mesto.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ