Blaža Klemenčič se vrača v slovensko ekipo

Blaža Klemenčič se vrača v slovensko ekipo
15.11.2012 AVTOR: D. Z.
Gorska kolesarka Blaža Klemenčič se po nastopanju za moštvo Felt Oetztal X-Bionic Team vrača v Slovenijo. V prihodnji sezoni bo vozila za ekipo Calcit.
Blaža Klemenčič je bila pred dnevi razglašena za najboljšo slovensko gorsko kolesarko. Zdaj pa se je, po zanesljivih informacijah, odločila, da športno pot nadaljuje v Sloveniji. V ekipi Calcit, ki bo pri Mednarodni kolesarski zvezi registrirana kot Trade team. Blaža bo tako imela še dodatno podporo na največjih dirkah, na katerih bo, že zaradi letošnjih uspehov, imela pravico nastopati. Pri Calcitu naj bi tako že iskali še dodatne sponzorje, ki bi pomagali pri izgradnji ekipe.

32-letna Klemenčičeva je na letošnji lestvici svetovnega pokala 15. Ima 1110 točk, vendar bo, ko bo ta lestvica obnovljena, svetovni pokal končala na 11. mestu. Zmagovalka v tem tekmovanju je bila letos nepremagljiva, komaj 23-letna Francozinja Julie Bresset. Ta je postala tako olimpijska kot svetovna prvakinja.

Klemenčičeva je letos še drugič v karieri nastopila na olimpijskih igrah - pred štirimi leti je bila edina predstavnica, tokrat pa se ji je pridružila na koncu deseta Tanja Žakelj - izkazala pa se je prav na svetovnem prvenstvu. Zasedla je deseto mesto, medtem ko je bila njena reprezentančna kolegica Tanja Žakelj 13.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ