Blaža Klemenčič ugnala Tanjo Žakelj, mlajši član pa elito!

Blaža Klemenčič ugnala Tanjo Žakelj, mlajši član pa elito!
07.07.2013 AVTOR: D. Z.
V Kočevju so izpeljali državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Med članicami smo lahko videli zanimiv boj Tanje Žakelj in Blaže Klemenčič, ki ga je šele v zaključku dobila Klemenčičeva.

Članice so morale opraviti sedem krogov, večji del dirke pa je v ospredju preživela Tanja Žakelj, ki je kmalu po startu prevzela narekovanje ritma in sploh ni popuščala.

Blaža Klemenčič ji je sledila vse do zadnjega kroga, ko je na prvem vzponu napadla Privozila si je dovolj prednosti pred Tanjo Žakelj, tako da se je lahko veselil naslova državne prvakinje.

Vodilna v svetovnem pokalu in evropska prvakinja Tanja Žakelj se je morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretja je bila Tina Perše.

Med člani, ki so morali prevoziti dva kroga več je zmagal Rok Korošec, ki se je veselil zmage med mlajšimi člani in med elito. Najboljši med člani – če odštejemo Korošca – je bil Matjaž Budin.

Sledil mu je Boštjan Hribovšek, tretji pa je bil Blaž Pristovnik. Urban Ferenčak je bil drugi v kategoriji do 23 let. Državni prvak med mladinci pa je bil pričakovano Gregor Krajnc.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ