Blaža Klemenčič v nizozemsko-angleški ekipi

Blaža Klemenčič v nizozemsko-angleški ekipi
07.01.2014 AVTOR: D. Z.
Državna prvakinja Blaža Klemenčič je tudi uradno zamenjala klub. Trenutno se mudi na pripravah, je pa jasno, da je v tej sezoni članica moštva Feensrtra Felt Kenda.

Blaža Klemenčič je v sezoni 2013 osvojila naslov državne prvakinja, na mednarodni ravni pa je opozorila tudi z izjemnim dirkanjem na Cipru. Premagal je tudi Marianne Vos.

Lani je nastopala v dresu moštva Calcit. V tej sezoni pa je skupaj z Robertom Pintaričem prestopila v nizozemsko moštvo, prijavljeno v Angliji. Klemenčičeva ostaja na Feltu, ekipa pa se imenuje Feensrtra Felt Kenda.

»Ekipa je zelo mlada, Blaža bo tu najstarejša, vendar lahko prav zato takoj začne dirkati na vrhunski rezultat, « je dejal Robert Pintarič, ki se z Blažo od 3. januarja mudi na pripravah na Kanarskih otokih.

Pintarič je tudi član te ekipe, saj je prevzel vlogo menedžerja, ki je zadolžen za kolesarje. »Menedžer je isti, kot pri Feltu. In prav on je 'sforsiral', da sva prišla. Želi si sestaviti močnejšo ekipo in želi si, da sem tudi sam vpleten v to, « je še pojasnil Pintarič.

Prvič se bo s kolesarji, s katerimi bo sodeloval, srečal že na pripravah na Kanarskih otokih: »V nedeljo pride celotna ekipa, saj imamo spoznavne priprave. Tako jih bo tudi že testiral. Blaža bo potem že nastopila na dirki na etapni na Lanzaroteju, kjer bo testirala tudi gume Kenda. «

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ