Blaža najboljša na Kitajskem

Blaža najboljša na Kitajskem
30.09.2012 AVTOR: D. Z.
Gorska kolesarka Blaža Klemenčič nadaljuje z dobrimi predstavami. Tokrat je v olimpijskem krosu na Kitajskem slavila prepričljivo zmago.
Nekatere najboljše tekmovalke v olimpijskem krosu so nastopile tudi na dirki v Guiyangu, mestu, z okrog petimi milijoni prebivalcev, ki leži približno 1800 kilometrov stran od olimpijskega Pekinga. Letos je bila ta dirka preizkusi, če bo naslednje leto tudi organizirana tudi tekma za svetovni pokal v kategorijah olimpijski kros in eliminator.

Krog je bil dolg 4,1 km, ženske pa so ga morale prevoziti petkrat. Že kmalu se je naredila selekcija in v ospredju so se znašle Klemenčičeva, Eva Lechner in Sarah Koba, medtem ko je svetovna prvakinja do 23 let Jolanda Neff nekaj časa še lahko sledila najboljšim, potem pa je morala po prvem krogu popustiti.

V četrtem krogu je napadla Lechnerjeva, ki si je hitro privozila deset sekund prednosti pred prvo zasledovalko Klemenčičevo. V takem vrstnem redu sta kolesarki začeli tudi zadnji krog. Na vzponih pa je bila Klemenčičeva prepričljivo  boljša. Lechnerjevo je ujela in jo tudi potresla.

Na koncu se je lahko veselila prestižne zmage z 22 sekundami prednosti. Klemenčičeva torej prva, Lechnerjeva druga, Koba pa z minuto in 19 sekundami zaostanka tretja. Pri moških, ki so morali prevoziti sedem krogov, je bil najboljši Fabian Giger. Prehitel je Gujana in Marotteja.

Urban Ferenčak je odstopil. Po nekaterih podatkih naj bi to mesto v prihodnji sezoni že gostilo dirke svetovnega pokala. Sicer še ni jasno, kdaj, vendar naj bi to bilo nekje marca ali aprila.

vir: cyclingnews.com
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ