BLED BIKE FESTIVAL

BLED BIKE FESTIVAL
28.08.2017 AVTOR: Anderluh Natalija
Uspešna prva izvedba kolesarskega festivala na Bledu

V poplavi takšnih in drugačnih športnih prireditev med vikendom je svoje mesto iskal tudi zgoraj omenjeni festival. In ga več uspešno našel.

Bled se je med vikendom kolesarsko obarval. Festival je ponudil vse, kar imajo »veliki «. Zabavne dogodke, kolesarsko tekmovanje za otroke in mladino, kolesarski poligon, sejemski del - expo, okroglo mizo z mednarodno udeležbo, s Poni kolesi in lučkami okrog Blejskega jezera, druženje na blejski promenadi ter seveda gorsko kolesarski maraton na dveh različno dolgih trasah.

Nedeljski maraton je potekal po planotah Mežakle, Pokljuke in Jelovice. Daljša, »EPIC « trasa je postregla z več kot 100 kilometri in slabih 3000 višinci, krajša maratonska trasa pa z 62 kilometri in 1700 višinci. Približno 160 tekmovalcev se je spopadlo s tehnično ne preveč zahtevnim maratonom, ki pa je bil vse prej kot lahek. Vročina in na določenih odsekih strmi klanci so botrovali k temu, da so morali udeleženci dati od sebe svoj maksimum. Premierno zmago Epic maratona sta v absolutni konkurenci dosegla Avstrijec Uwe Hochenwarter s časom 4:19:11 med moškimi in Hrvatica Andrea Kiršič med ženskami. Na kratki razdalji pa sta bila absolutno najhitrejša Čeha, Pavel Skalicky in Radka Pospišilova.

Vse rezultate najdete tukaj.

Odlična organizacija z veliko podporo partnerjev in spozorjev je v Slovenijo prinesla primer dobre prakse – kako gorsko kolesarjenje še bolj približati množici. Verjamem, da se je festival skupaj z maratonom dobro zapisal v očeh udeležencev, navijačev ter naključnih obiskovalcev, zato velja povabilo vsem tudi v letu 2018!

Uradna stran: Bled Bike Festival

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ