Blesteča predstava Primoža Rogliča! (VIDEO)

Blesteča predstava Primoža Rogliča! (VIDEO)
12.03.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je v peti etapi dirke Tirreno-Adriatico zasedel tretje mesto in je trenutno četrti v skupnem seštevku. Simon Špilak 10.

Na dirki Tirreno-Adriatico je za kolesarji zahtevna peta etapa od Rietija do Ferma. Dolga je bila kar 209 kilometrov.

Etapa je bila vseskozi zelo razgibana, kolesarji pa so morali premagati tri kategorizirane vzpone, tudi ciljnega na Fermo. Na dirki je kar pet Slovencev, za zelo visoke uvrstitve pa se borita Primož Roglič in Simon Špilak. Na startu ni bilo Fabia Aruja, ki je zbolel za bronhitisom. Do pobega dneva je prišlo po prevoženih 30 kilometrih. V ospredju se je znašla enajsterica kolesarjev.

Skupino so sestavljali Moreno Moser (Astana), Maxime Monfort (Lotto Soudal), Niki Terpstra (Quick-Step Floors), Steve Cummings (Dimension Data), Maurits Lammertink (Katujuša-Alpecin), Gianna Moscon (Team Sky), Filippo Ganna (UAE-Team Emirates), Marco Canola (Nippo-Vini Fantini), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Scott Thwaites (Dimension Data) in Davide Ballerini (Androni-Giocattoli).

Kolesarji so si privozili največ dobre štiri minute. V drugi polovici dirke pa je glavnina ta zaostanek hitro izničila. 80 km pred ciljem je zaostal tudi Adam Yates, ki je bil sicer drugi v skupnem seštevku. Britanec je kasneje tudi odstopil, medtem ko je v ospredju prišlo do novih napadov. Oblikovala se je skupina z Bobom Jugnelsom, ki je bil nevaren kolesarjem v skupnem seštevku, tako da so se kolesarji Movistarja hitro organizirali.

Španci so namreč branili modro majico vodilnega, ki jo je nosil Nairo Quintana. 44 km pred ciljem so bili ubežniki ujeti. Potem sta poskusila Kirijenka in Sanchez, vendar ju je skupina ujela okrog 15 km pred ciljem. Sledil je zahteve zaključek tudi po granitnih kockah. Številni so odpadli. Tudi Nibali, Hagen … Celo Nairo Quintana je kot vodilni poskusil z napadom. Skupina je bila vse manjša, ujeti pa jo je uspel tudi Peter Sagan.

V strmem zadnjem kilometru je napadel Thibaut Pinot, vendar pa nihče ni mogel narediti večje razlike. Sledil je sprint. Sagan je bil po petih urah dirkanja najmočnejši in je na tej dirki dobil še drugo etapo. Thibaut Pinot je bil drugi. V tem sprintu pa se je odlično znašel tudi Primož Roglič, ki je zasedel tretje mesto. V tej skupini so bili še Thomas, Mollema, Uran, Dumoulin, Quintana, Dennis.

Simon Špilak je bil deseti, izgubil pa je šest sekund. Nairo Quintana vodi v skupnem seštevku in ima kar 50 sekund prednosti pred Pinotom. Tretji je Rohan Dennis, ki zaostaja za minuto in šest sekund. Primož Roglič je četrti. Zaostaja za 1:15. Sledijo Dumoulin, Thomas, Uran, Castroviejo, Mollema. Špilak je napredoval na deseto mesto. Zaostaja za 1:59.

 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ