Bliža se 3. Eko Maraton Maribor

Bliža se 3. Eko Maraton Maribor
29.08.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
Izteka se rok za cenejše prijave. Na sporedu dvojica novosti.
Še dobrih šestnajst dni nas loči do tretje izvedbe Eko Maratona v Mariboru. Dvodnevna športno-rekrea tivna preizkušnja, ki poteka ob tednu mobilnosti, bo na sporedu 15. in 16. septembra. 

Sobota bo namenjena vsem ljubiteljem kolesarstva, ki se bodo lahko podali na 70 ali 114 kilometrov dolg kolesarski maraton. Start daljše različice je ob 9.00 uri, medtem ko se bodo kolesarji na krajši trasi na pot podali uro kasneje. Start in cilj obeh preizkušenj je na Titovi cesti v Mariboru.

V nedeljo pa bodo na svoj račun prišli še tekači. Organizatorji so prav tako pripravili dve različici, in sicer se lahko odločite med 10- ali 21-kilometrsko razdaljo. Start obeh tekov je ob 10. uri, prav tako na Titovi cesti v Mariboru.

So pa organizatorji pripravili tudi dve novosti. Prva je t.i. Duatlon, kar pomeni, da bodo na svoj račun prišli vsi bolje pripravljeni kolesarji oziroma tekači. V skupni seštevek bosta namreč šteli sobotna 114 kilometrov dolga kolesarska preizkušnja in nedeljski 10-kilometrski tek po ulicah Maribora.
Druga novost pa je t.i. Team Challenge, kjer bodo v ekipo združeni trije posamezniki, vsak od njih pa bo sodeloval na eni izmed  treh preizkušenj - 114 kilometrov dolgem kolesarjenje ter na 10 in 21 kilometrov dolgem teku.

Na 3. Eko Maraton se lahko prijavite na spodnji povezavi, do 1. septembra pa lahko izkoristite tudi nižjo ceno prijave: www.ekomaratonmaribor.si/prij ave/prijavni-obrazec.

Na spodnji povezavi si lahko podrobneje ogledate posamezne kolesarske in tekaške trase: www.ekomaratonmaribor.si/tras e.

Več informacij na www.ekomaratonmaribor.si ali na Facebook profilu Eko Maraton Maribor.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ