Bliža se 6. Kolesarski vzpon na Jošt

Bliža se 6. Kolesarski vzpon na Jošt
05.05.2014 AVTOR: Matej Zalar
Klub študentov Kranj v okviru jubilejnega 20. Tedna mladih tudi letos organizira kolesarski vzpon na Jošt. Odvijal se bo v nedeljo, 11. maja, s štartom ob 11. uri.

Več informacij o dogodku, kje se lahko prijavite in kontakte organizatorjev najdete na spodnji povezavi - www.ksk.si/sport/kolesarski-v zpon-na-jost-8/razpis/75/

Že šesto leto zapored kranjski klub študentov v sodelovanju s Scottom organizira vzpon na Jošta. Gre za enega težjih vzponov v okolici Kranja, dolg je dobrih 5 kilometrov, povprečni naklon pa je kar 9-odstotni.

Že začetek z naklonino, ki se približa 16 odstotkom, je lahko zelo težaven, največji izziv za kolesarje pa sledi tik pred koncem, najprej z 18-odstotnim naklonom, ob koncu pa je strmina še hujša. Skupno bodo morali udeleženci premagati 450 metrov višinske razlike.

Vse skupine bodo štartale skupaj, cesta pa bo zaradi varnosti kolesarjev zaprta za promet. Poskrbljeno bo za spremstvo z avtomobilom in prevoz opreme in oblačil kolesarjev na vrh. Predprijave so možne do petka, prijavite pa se lahko tudi na dan dogodka na parkirišču KK Sava v Kranju od 8.30 dalje.

Za člane kluba prijavnina znaša 10 evrov, za ženske udeleženke 13 in za moške 18 evrov, v predprijavi pa 5 evrov manj. Vsi udeleženci prejmejo majico, prvi trije v vseh kategorijah bodo nagrajeni tudi z medaljami.

Absolutna zmagovalca med ženskami in moškimi bosta nagrajena s pikčastim dresom, poleg praktičnih nagrad pa bodo organizatorji izžrebali kolesarja, ki bo prejel gorsko kolo znamke Scott.

“Organizatorji se trudimo narediti kolesarjem kar najbolj prijazno prireditev, obenem pa upamo, da nam bo tudi vreme služilo bolj kot v preteklih letih. Želimo se nekoliko večjo udeležbo, predvsem pa, da bo prireditev minila brez nesreč in v dobrem vzdušju, ” je o vzponu povedal organizator Miha Kramar.
Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ