Bliža se Maratona Alpe Scott

Bliža se Maratona Alpe Scott
20.06.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Startno / ciljni prostor se seli na obrobje Kamnika. Kolesarje bodo letos na poti čakale 'naravne okrepčevalnice' ob izvirih čiste vode.

Ugodnejše predprijave na Maraton Alpe Scott potekajo še do 23. junija na povezavi PRIJAVA

Kamnik bodo v nedeljo, 2 julija preplavili kolesarji, pred njimi bo 11. Maraton Alpe Scott. Trasa maratona okoli Kamniško – Savinjskih Alp (130km in 2000m višinske razlike) ostaja nespremenjena, le startno – ciljni prostor se letos iz središča Kamnika zaradi rekonstrukcijskih del seli na obrobje mesta tik ob športni stadion Mekinje. Kolesarje znova čakajo trije alpski prelezi - Jezerski Vrh, ki je za ogrevanje, kot radi rečejo udeleženci, Pavličevo sedlo, najzahtevnejši in za večino tudi najlepši del poti, ter za konec Črnivec, ki iz vsakega kolesarja iztisne še zadnje atome moči. Sledi spust v dolino proti Kamniku, ko je krog zaključen, trud za vztrajnost in vse napore na poti pa poplačan.

 

Ugodnejše predprijave na Maraton Alpe Scott potekajo še do 23. junija na povezavi PRIJAVA

 

Po poti čiste vode – slogan letošnjega maratona

Ker so Kamniško – Savinjske Alpe izredno bogate s pitno vodo, kar danes postaja velika prednost in izjemno bogastvo, so organizatorji intenzivno pristopili k projektu »Poti čiste vode « pod okriljem Združenja Kamniško – Savinjske Alpe. Skupen namen je ozaveščati o pomenu čiste pitne vode, zato bodo kolesarje, poleg okrepčevalnic z energetskimi napitki in hrano, čakale »naravne okrepčevalnice « ob izvirih čiste vode.

»Voda je nepogrešljiva, bodimo zato zagovorniki dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami tudi na 11. Maratonu Alpe Scott«, je povabilo in spodbuda Janeza Jarma, vodje Maratona Alpe Scott.

 

Doživetje tudi za gledalce - najbolj glasno navijaško skupino čaka dan na Veliki planini

Glasni navijači in odlično vzdušje vsako leto pričakajo kolesarje na poti okoli Alp. Ker je prava spodbuda na tako zahtevnem maratonu še kako dobrodošla, najbolj glasno in izvirno navijaško skupino čaka nagrada – obisk Velike planine s pravo pastirsko malico.

 

Start in cilj 11. Maratona Alpe Scott se bosta zaradi rekonstrukcijskih del v centru mesta preselila ob športni stadion Mekinje (približno 1km od mestnega jedra). Spremenjen je tudi zadnji del trase (zadnji 3-je kilometri) od kraja Godič proti Kamniku. Trasa bo vodila skozi Godič in Mekinje vse do športnega stadiona. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ