Bliža se predstavitev dirke po Sloveniji. Kaj si želite?

Bliža se predstavitev dirke po Sloveniji. Kaj si želite?
11.04.2019 AVTOR: DZ

16. april. Datum, ko bodo organizatorji dirke po Sloveniji predstavili letošnjo traso že 26. dirke, ki bo naredila korak naprej tudi v kategorizaciji. Kaj pa vemo do zdaj?

Bliža se torej datum, ko bodo organizatorji dirke po Sloveniji oziroma projekta Tour of Slovenia predstavili traso te preizkušnje, edine etapne dirke v Sloveniji. Kaj je znanega? Organizatorjem je skrivnosti do zdaj uspelo skriti pred mediji. Je pa jasno, da bo dirka letos stopila korak naprej. Pri Mednarodni kolesarski zvezi so dirko uvrstili med dirke ekstra kategorije.

Jasno je že, da bo letos na sporedu pet etap, in da tokrat ne bo vožnje ne čas. Brez dvoma se bo dirka spet končala na prenovljenem Glavnem trgu v Novem mestu, medtem ko se je lani končala pred tovarno Adria Mobil. Dirka se bo začela 19. junija, končala pa 23. junija. Skorajda zagotovo na startu ne bo Primoža Rogliča, ki je lani še drugič v karieri dobil dirko.

Največje upanje za slovensko zmago bo tako po vsej verjetnosti Tadej Pogačar, ki je potrdil, da ima to dirko v programu. Pred dvema letoma je bil prvo leto član in je dirko končal na petem mestu. Lani jo je končal na četrtem, za zgolj dve sekundi se mu je izmuznil oder. Obakrat je bil najboljši med mladimi. Več podrobnosti ni še znanih. Čakamo torej na 16. april. Kaj pa vi? Kakšno traso želite videti, kaj želite uvrstiti v traso? Gostitelji startov, ciljev, pokrajine, ki bi jih “Slovenija” obiskala, vzponi, spusti?

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
piki7 11.04.2019 13:11
Pred časom sem zasledil, da bi naj baje etape tako potekale:- Ljubljana - Ljubljana- Čatež - Beltinci- Ptuj - Kamnik- Bled - Nova Gorica- Ilirska Bistrica - Novo MestoČe pa bo to res, pa bomo izvedeli v torek...
piki7 11.04.2019 13:14
Ta forum ne pozna prelomov vrstice (enter)?!? Zgoraj je sedaj popolnoma nepregledno napisano, evo popravek:Ljubljana - Ljubljana, Čatež - Beltinci, Ptuj - Kamnik, Bled - Nova Gorica, Ilirska Bistrica - Novo Mesto.
Sokratus 11.04.2019 23:01
Upamo na kake specialne vzpone, kot so bile alpe lansko leto...
areh 12.04.2019 12:36
Rogla, Areh, Golte, Krvavec. Ali pa Kum mogoče..to bi bila poslastica😈 lpa
Nikita 12.04.2019 14:23
Jaz bom pa kar egoist: želim si, želim si, želim si... (dedek Mraz, za zakasnitvijo ti decembra pošljem pisemce)... da bi bil v enem izmed avtov, kateri so na trasi... da bi lahko fotografiral dirko... oz. vsaj eno etapo, he, ha...! 😊👍
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ