BMC dobil ekipni kronometer ... Rogličev LottoNL Jumbo 3.

BMC dobil ekipni kronometer ... Rogličev LottoNL Jumbo 3.
23.09.2016 AVTOR: D. Z.
Eneco Tour. Peta etapa. Ekipni kronometer. Najboljši BMC. Ekipa Primoža Rogliča 3. Vodi spet Rohan Dennis.

Peta etapa na dirki Eneco Tour je bila ekipna vožnja na čas. Sittard Geleen je gostil start in cilj. Ekipni kronometer je bil dolg 21 km. Vodilni v skupnem seštevku je bil Peter Sagan, a že vnaprej je bilo jasno, da kolesarji Tinkoffa v tej disciplini po najvišjih mestih ne bodo posegli. Najboljši so bili kolesarji moštva BMC.

Ekipo sestavljajo Van Avermaet, Dennis, Kung, Phinney, Quinziato, Rosskopf in Bohli. Progo so premagali v 23 minutah in 11 sekundah. Povprečna hitrost pa kar 54,091 km/h. Drugi čas so postavili člani Etixx Quick Stepa. Zaostali so za šest sekund. S tretjim časom pa so progo premagali člani moštva LottoNL Jumbo.

V tej ekipi vozi tudi Primož Roglič, ki je pripomogel, da je ekipa za zmagovalci zaostala za vsega 23 sekund. Osmi čas so postavili kolesarji Tinkoffa s Petrom Saganom. Omenimo še 14. mesto Orice BikeExchangea z Luko Mezgecem. Lampre Merida z Markom Kumpom in Luko Pibernikom je bila 16. Borut Božič je bil s Cofidisem 20.

Rohan Dennis je v skupnem seštevku spet prevzel vodstvo in ima 16 sekund prednosti pred Taylorjem Phinneyjem. Tony Martin zaostaja za 24 sekund, Peter Sagan pa za 27. Primož Roglič je zdaj 12. Njegov zaostanek znaša 39 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ