BMC za sekundo boljši od Tinkoff Saxa

BMC za sekundo boljši od Tinkoff Saxa
22.08.2015 AVTOR: D. Z.
Pa se je začela že 70. dirka po Španiji. Tudi tokrat z ekipnim kronometrom, ki so ga dobili kolesarji moštva BMC.

Ekipni kronometer je potekal v okolici Puerta Banusa. Dolg je bil 7,4 km. Po protestih kolesarjev, ki so poudarjali, da je trasa preveč nevarna za tako preizkušnjo – v sedmih kilometrih so morali voziti po sedmih različnih podlagah in po ozkih ulicah – je bilo že pred startom jasno, da bo tokrat šlo zgolj za boj za etapno zmago.

Organizatorji so sporočili, da v boju za skupni vrstni red zaostankov ne bodo upoštevali. Prav zato pravega boja med vsemi ekipami nismo videli. A tudi za spektakel nismo bili prikrajšani. Prav vsi kronometra niso vzeli resno, a to ne velja za BMC. Kolesarji Ameriške ekipe so traso premagali v osmih minutah in desetih sekundah. Njihova povprečna hitrost je znašala 54,367 km/h. Zgolj za eno sekundo so premagali moštvo Tinkoff Saxa.

Z istim časom pa so tretje mesto zasedli predstavniki avstralske ekipe Orica GreenEdge. Na dirki nastopata tudi dva Slovenca. Giant Alpecin z Luko Mezgecem je postavil 19. čas, Cannondale Garmin z Matejem Mohoričem pa 21. Med njima je bil Sky s Christopherjem Froomom. V rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku bo jutri startal Peter Velits. Že jutri pa bo prva gorska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ