BMX Race Ljubljana: italijansko državno prvenstvo sredi Ljubljane

BMX Race Ljubljana: italijansko državno prvenstvo sredi Ljubljane
09.08.2021 AVTOR: Uredništvo, Foto: Grega Stopar

Veliki zmagovalec BMX dirke BMX Race Ljubljana je Mattia Furlan, ki je dobil obe dirki in se vrača v domovino s popolnim izkupičkom.

Domači tekmovalci so pokazali zobe predvsem v mlajših starostnih kategorijah in se lahko pohvalijo z nekaj zmagami ter še z več res izvrstnimi boji v močni mednarodni konkurenci.

Naslov poročila z Dirke BMX Race Ljubljana je več kot le besedna igra, saj so prvi trije z današnje dirke UCI C1 prejšnji mesec v enakem vrstnem redu zasedli tudi oder za zmagovalce na italijanskem državnem prvenstvu v BMX-u. Mattia je dobil dva izmed treh motov kategorije elite, na koncu drugi Martti Sciortino je dobil drugi moto, tretji pa je bil Michele Tomizioli, ki je bil v vseh motih tretji.

“Zame je bil to popoln vikend. Včeraj sem zmagal na dirki kategorije 17 let in več, danes še na glavni dirki v kategoriji elite. Vrstni red je enak, kot na našem državnem prvenstvu, dirka je bila res dobra. V Ljubljani je res manjša dirka kot so nekatere po Evropi, vendar je včasih prav takšne manjše dirke težje zmagati. Občutek je izreden, super zmaga in še dober trening, saj me že čez tri tedna čaka svetovno prvenstvo,” je bil po dirki zadovoljen Furlan. O njegovi kvaliteti priča tudi podatek, da je bil Mattia rezerva za nastop na olimpijskih igrah, Italija pa je imela le eno mesto za dirko v BMX-u.

Slovenski tekmovalci so za zdaj najmočnejši v mlajših kategorijah in tam so pokazali zelo veliko, ob njih pa so na štartni rampi stali predvsem močni konkurenti iz Italije in Švice, tudi Madžari in Avstrijci so pokazali zelo veliko. Na dirki C1 so zmage zabeležili Tim Rovtar (15-16 let), Val Lampič (13-14 let) in Rok Bajc (Cruiser). Ostali - na primer Jošt Ložar in Mak Breznik Falk - so se morali zadovoljiti z zmagami v posameznih motih in zavedanjem, da bo starostna kategorija prihodnje leto njim v korist. Vsekakor pa se kaže dvig kvalitete, ki jo v prvi vrsti spodbuja predvsem močna konkurenca, zato je dirka visoke mednarodne kategorije tudi v prihodnje pomembna za razvoj scene in posameznikov.

Včerajšnja popoldanska dirka je potekala v idealnih razmerah, sredi današnjega finala pa je prišla osvežitev v obliki kratke, a močne plohe, ki pa ni pokvarila vzdušja in dirkanja. Z nasmeškom na obrazu bo Ljubljano zapustil tudi Mattia Furlan, ki vedno rad dirka v Sloveniji in je v preteklosti že trikrat slavil na tej dirki. “Cenim delo organizatorjev dirke, počutim se dobrodošlega. Seveda pa sem šel tudi v mesto na kosilo in večerjo, tudi to je del razloga, zakaj se rad vračam sem.”

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana, partnerji dirke pa so še Zavarovalnica Triglav, Unior, Sinter, Factory Store, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

Video vrhunci sobotne dirke:



Značke: Gorsko
Ključne besede:
BMX Race Ljubljana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ