Bo Froome dobil Vuelto 2011?

Bo Froome dobil Vuelto 2011?
14.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Chris Froome, ki se je včeraj huje poškodoval bo očitno razglašen za zmagovalca dirke po Španiji leta 2011. Takrat najboljši Juan Jose Cobo v težavah zaradi Biološkega potnega lista.

Juan Jose Cobo je po hudem boju leta 2011 presenetljivo dobil dirko po Španiji. Takrat je bil član moštva Geox-TMC, ki je še isto leto razpadlo. Cobo je premagal Chrisa Frooma, ki je prvič zares opozoril nase, in Bradleyja Wigginsa, ki je na Vuelti nastopil po padcu in odstopu z dirke po Franciji. Cobo je Frooma premagal za vsega 13 sekund

Zdaj pa so iz Mednarodne kolesarske zveze sporočili, da so za obdobje 2009 – 2011 pri vzorcih Juana Joseja Coba odkrili napravilnosti v Biološkem potnem listu. Cobo se lahko na vse skupaj seveda še pritoži na Mednarodno športno razsodišče. Za to ima en mesec časa. Če pri tem ne bo uspešen, bodo zmago pripisali Froomu, ki je že naslednje leto na dirki po Franciji zasedel drugo mesto.

V karieri je dobil štiri Toure in po en Giro in Vuelto. Zdaj se mu obeta druga zmaga na Vuelti, pa čeprav trenutno poškodovan leži v bolnišnici. Bauke Mollema bo tako s četrtega napredoval na tretje mesto. Kaj pa imajo kolesarji od vsega tega? Veliko pove podatek iz leta 2010. Zmage na Touru se je veselil Alberto Contador, a kasneje se je izkazalo, da je bil eden izmed odvzetih vzorcev pozitiven.

Špancu so zmago odvzeli in jo pripisali Andyju Schlecku. Ker so suspendirali tudi Denisa Menčova je na drugo mesto napredoval Samuel Sanchez (lani suspendiran zaradi pozitivnega vzroca). Na tretje mesto pa je napredoval Jurgen Van den Broeck, ki pa se je zdaj že oglasil, da do zdaj ni prejel nobene dodatne nagrade ali priznanja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ