Bo Froome še povečal prednost?

Bo Froome še povečal prednost?
21.07.2016 AVTOR: D. Z.
Tour de France. Alpe se nadaljujejo. Tokrat je pred kolesarji gorski kronometer do Megeva. Dolg bo 17 kilometrov.

Dirke po Franciji bo sicer kmalu konec, a vendarle so pred kolesarji še tri zahtevne etape v Alpah. Po prvi alpski preizkušnji vse kaže, da je Sky, predvsem pa Chris Froome preprosto premočan za konkurenco. In morda bo lahko Britanec to znova dokazal že v 18. etapi.

Na sporedu bo namreč posamična vožnja na čas, a to ne običajna, ampak gorska. Sallanches bo gostil start 17 km dolge preizkušnje. Megeve pa bo prizorišče cilja. Prvi štirje kilometri bodo ravninski. Potem se bo začel najstrmejši del vzpona. Govorimo o dobrih dveh kilmetrih vzpona z naklonom nekje med 10 in 11 odstotki. Sledil bo položnaejši del z dvema strmejšima odsekoma. Prvim po 11 kilometrih dirkanja in drugim po 13 kilometrih.

1219 metrov visok vrh vzpona Cote des Chozeaux bodo kolesarji dosegli po prevoženih 15 kilometrih. Sledil bo še dva kilometra dolg spust do cilja. Čeprav se zdi, da je prvo mesto že oddano, saj ima Froome pred najbližjim zasledovalcem že 2:27 prednosti, pa se bo odvijal še kako ogorčen boj za preostali dve mesti na odru. Mollema ima 26 sekund naskoka pred Adamom Yatesom.

Ta je prepričljivo v vodstvu med mladimi kolesarji. Nairo Quintana za Mollemo zaostaja zgolj za eno minuto. Romain Bardet za minuto in 48 sekund. V zadnjih dneh očitno še najboljši izmed naštetih Richie Porte je šesti, natančno dve minuti za drugim Mollemo. Sledijo Valverde, Aru, Martin, Meintjes, Kreuziger, Rodriguez …

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ