Bo Froome zapustil Ineos?

Bo Froome zapustil Ineos?
16.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Chrisu Froomu se po tej sezoni izteče pogodba z moštvom Ineos, kjer postaja število kapetanov vse večje. Pa bi Froome ekipo lahko zapustil predčasno?

Pri cyclingnews.com so se razpisali o tem, da je Chris Froome - vse največje uspehe je dosegel v moštvu Sky, ki se je lani preimenovalo v Ineos - v resnih pogovorih o morebitnem prestopu z nekaterimi velikimi ekipami. Froomu pogodba z zvezdniškim moštvom poteče konec te sezone. Ob običajnih okoliščinah bi zdaj že veliko govorili o tem, kam bo Froome prestopil, če bo podaljašal pogodbo z najbogatejšim moštvom …

Seveda pa je letošnja sezona daleč od običajne. Vse skupaj se bo krepko zamaknilo in prestavilo na kasnejše termine. Do zdaj se je v povezavi s Froomom bolj ali manj govorilo predvsem o njegovi rehabilitaciji po hudi poškodbi. Zdaj pa je očitno že čas za ugibanja o prihodnosti 34-letnega kolesarja. Froome je eden izmed zgolj dveh še aktivnih kolesarjev, ki se lahko pohvalita, da sta dobila vse tri tritedenske dirke. Družbo mu dela samo Vincenzo Nibali.

Froome je dobil dve dirki po Španiji, dirko po Italiji in kar štiri dirke po Franciji. Želi pa si dobiti še peti Tour. In to že letos. Eden izmed najbolje plačanih kolesarjev je moral lani zaradi poškodbe izpustiti Tour, ki ga je potem dobil Egan Bernal pred Geraintom Thomasom. Oba sta člana Ineosa in oba sta za letošnjo sezono napovedala nastop na Touru. Pri ekipi bi tako na startu v Nici imeli vsaj tri kapetane, ki bi se borili za prevlado.

Kljub vsemu pa malokdo verjame, da bi lahko prišlo do prestopa že med letošnjo sezono, o čemer pišejo pri cyclingnews.com. Z morebitnim prestopom bi seveda Froome in Ineos vsaj delno rešila dilemo o vlogi kapetana. Do tega bi lahko prišlo, če bi se vse vpletene strani s tem tudi strinjale. Pravila mednarodne kolesarske zveze pa še velevajo, da lahko do tega pride samo v prvih dveh tednih avgusta.

Froome tega za cyclingnews.com ni želel komentirati: "Po padcu in poškodbi sem prepričan, da lahko spet dobim Tour. V kateri ekipi pa bom po letu 2020? Tega še ne vem. Upokojitve še ne načrtujem. Po poškodbi sem še bolj osredotočen in odločen. Delal sem še več kot kdajkoli, da sem se lahko vrnil na trenutno raven. Ne bom dovolil, da je to bilo zaman." Sicer pa so prestopi med sezono prava redkost. Rohan Dennis je leta 2014 iz Garmina odšel v BMC.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ