Bo Horner klubski kolega Jana Polanca? Ballanu dve leti kazni.

Bo Horner klubski kolega Jana Polanca? Ballanu dve leti kazni.
17.01.2014 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Španiji Christopher Horner še vedni nima kluba. Zdaj je zamenjal tudi menedžerja, o njem pa razmišljajo tudi pri italijanskemu Lampreju Meridi.

Baden Cooke sestavil novo ponudbo
Nov menedžer Christopherja Hornerja je zdaj nekdanji kolesar Baden Cooke in prav Avstralec naj bi zdaj sestavil novo ponudbo in jo med drugim poslal tudi v Lampre Merido.

»Hornerjev novi menedžer Cooke me je poklical in mi ponudil njegovega kolesarja. Nismo edini, saj je Baden Cooke Hornerja ponudil večjemu številu ekip, « je potrdil novi menedžer Lampreja Brent Copeland.

Ponudba poslana vodstvu
Copeland je še pojasnil, da je to ponudbo predložil Giuseppeju Saronniju, ki se ukvarja s takimi stvarmi, a, da zaenkrat še niso sprejeli nikakršne odločitve.

»Po klicu sem govoril s Saronnijem in lastniki, katerim sem predlagal, naj vsaj premislijo o morebitni priložnosti. A, zaenkrat je to vse. Prišlo je do telefonskega pogovora in zdaj ocenjujemo situacijo. A zagotovo nismo edina ekipa, ki je v igri zanj. «

Govori se ...
Sicer pa je 42-letni Chris Horner prav lani dosegel uspeh kariere, saj je po napetem boju z Vincenzom Nibalijem dobil dirko po Španiji. Kljub uspehu mu pri RadioShacku, oziroma nasledniku tega moštva Treku, pogodbe niso podaljšali.

Po neuspešnem iskanju nove ekipe, je zamenjal tudi menedžerja. S prejšnjim Michaelom Rutherfordom se je namreč razšel. V zadnjem času so se pojavile govorice, da se je Horner že dogovarjal za prestop v Cajo Rural in tudi v ekipo Christina Watches.

Dve leti kazni za Ballana
Če se o Hornerju zgolj govori, da je njegov Biološki potni list sumljiv, pa je zdaj dokončno znana odločitev glede usode Alessandra Ballana. Italijanski olimpijski komite se je odločil, da nekdanjega svetovnega prvaka kaznuje z dvema letoma prepovedi nastopanja.

Alessandro Ballan, ki je leta 2008 osvojil naslov svetovnega prvaka, je bil vpleten afero Mantova. V to afero naj bi bilo vpletenih kar 27 kolesarjev, med drugimi tudi Damiano Cunego, Mauro Santabroggio, Simone Ponzi …

Afera Mantova
Kljub izjemam gre predvsem za člane Lampreja. Član tega moštva je bil v letih 2004 in 2009 tudi Ballan, ki je potem prestopil v BMC. Zdaj 34-letnemu kolesarju bo kazen potekla 16. januarja 2016.

Sicer pa se je ta postopek vlekel že zelo dolgo in je Ballan že večkrat moral prekiniti sezono, celo izpustiti številne dirke, ker je bil osumljen sodelovanja v aferi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ