Bo imel pri 51 letih dovolj dirkanja?

Bo imel pri 51 letih dovolj dirkanja?
31.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Davide Rebellin. 50 let je že dopolnil in še vedno je v kolesarski karavani. Letos pa se je očitno odločil, da po sezoni konča kariero.

"Nisem samo kolesar, ampak kar nekakšen oče tem otrokom. Njim prenašam svoje znanje in izkušnje."
Davide Rebellin

Davide Rebellin je tudi redni “gost” dirke po Sloveniji. Večkrat je že tukaj nastopil. Sicer pa je njegova kariera polna vzponov in padcev. Mnogi se ga spominjajo po dopinški aferi, a obenem se ga lahko tudi po izjemnih dosežkih, saj je leta 2004 dobil znameniti trojček - Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege.

Dobil je tudi dirki, kot sta Pariz-Nica in Tirreno-Adriatico. Pa še vrsto drugih preizkušenj. Tudi na dirki po Italiji je blestel. A bil je predvsem mojster za enodnevne klasike. V zadnjih letih kolesari za različna kontinentalna moštva. Lani je nastopal za ekipo WorkService Vega, a je na dirki za Memorial Marca Pantanija grdo padel in si zlomil nogo.

Prav zato se je odločil, da bo vztrajal še v letošnji sezoni. "V letu 2022 želim dostojno zaključiti kariero. To bo moje zadnje leto. Lani se nisem želel posloviti na tak način, poškodovan. Končati želim z dirkanjem in z doseganjem dobrih rezultatov," je za Marco na Majorki dejal Davide Rebellin. Tam je njegova ekipa nastopila na nekterih dirkah, sam pa je zgolj treniral in nabiral kilometre.

"Aprila bom močnejši. Na treningih se že počutim bolje. Delam po pet do šest ur dolge treninge. Zdaj moram več trenirati, čeprav še vedno čutim bolečine v nogi, ki se ne premika tako, kot bi se morala. Ne morem pritiskati na vso moč." Rebellin je kariero začel daljnega leta 1993. Takrat kot član moštva GB MG. Po olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je na cestni dirki osvojil srebrno medaljo je padel na dopinški kontroli.

Odkrili so, da je jemal prepovedano različico eritropetina - Cero. Trenutno še vedno vozi za WorkService-Vega, kjer so bolj ali manj zelo mladi kolesarji. Vsi so vsaj dvakrat mlajši od Rebellina: "Nisem samo kolesar, ampak kar nekakšen oče tem otrokom. Njim prenašam svoje znanje in izkušnje," je še dejal Davide Rebellin. 9. avgusta bo Italijan dopolnil 51 let.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ