Bo Jumbo Visma razširila ponudbo na ženski del?

Bo Jumbo Visma razširila ponudbo na ženski del?
30.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Marianne Vos, lahko rečemo, da prva prava zvezdnica v ženskem kolesarstvu, naj bi podpisala pogodbo z Jumbo Vismo. Ta naj bi ustanovila žensko ekipo.

Očitno se pri moštvu Jumbo Visma v zadnjem obdobju veliko dogaja. Razvojna ekipa je bila na pripravah na Rogli, Primož Roglič je s preostalo sedmerico v Tignesu, kjer je vse posvečeno pripravam na dirko po Franciji. V tem času so iz ekipe sporočili, da so podpisali pogodbi z dvema mladima kolesarjema.

Nazadnje z 22-letnim Davidom Dekkerjem. Sprinterjem, ki je sicer sin nekdaj odličnega kolesarja Rabobanka (predhodnice Jumba Visme) Erika Dekkerja. Iz razvojne ekipe so dodali Gijsa Leemreizeja, ki pa se je na dirki po Burgosu po padcu poškodoval in odstopil. A prihodnost ima zagotovoljeno.

Jumbo Visma je že zdaj nadvse raznolika ekipa. Ima moško World Tour ekipo, ki spada med najboljše na svetu, ima ekipo za hitrostno drsanje. Imajo razvojno ekipo, o kateri bomo več pisali v naslednji številki revije Bicikel. In zdaj so vse glasnejše govorice, da naj bi v sezoni 2021 ustanovili še žensko World Tour ekipo.

Kot nizozemska ekipa bodo vsekakor želeli pridobiti kakšno izmed nizozemskih zvezdnic, ki jih je zares veliko. Nizozemske spletne strani so se razpisale o tem, da naj bi že sklenili pogodbo z Marianne Vos, ki trenutno vozi za CCC, ekipo, katere prihodnost je zaradi napovedanega umika sponzorja zaenkrat še zelo negotova.

Vosova je že vozila za prej omenjeno predhodnico Jumba Visme, torej za Rabobank. Vosova nastopa v treh disciplinah in v 14-letni karieri je v cestnem kolesarstvu, ciklokrosu in na velodromu osvojila 14 naslovov svetovne prvakinje. Dobila je ženski Giro in praktično vse največje dirke v ženskem kolesarstvu.

Nizozemci naj bi se zanimali tudi za trenutno najboljšo kolesarko Annemiek Van Vleuten, ki je po ponovnem začetku sezone nastopila na treh dirkah in vse tri je tudi dobila. V tej sezoni je dobila vse štiri dirke, na katerih je nastopila. So pa vse glasnejše govorice, da naj bi Jumbo Visma zamenjala opremljevalca koles, tako da naj bi iz Bianchija prešli na Cervelo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ